Hans Olav Sørensen (80) har drevet Sørensen bakeri i Selbu, populært kalt Selbubakar’n, helt siden 1975. Nå har han akkurat lagt ned den daglige driften, men kundene kan fortsatt komme innom for å drikke kaffe og spise smultringer eller andre småbrød mellom klokken 8 og 16 hver dag.

Selbubakar’n har nemlig innført en selvbetjent ordning med tidslås på døren, melder lokalavisen Selbyggen.

– Dette er et viktig samlingssted for mange i bygda, og derfor ønsker vi å prøve oss på denne løsningen. Pappa skal fortsette å bake litt, men det blir på en annen måte enn tidligere, forteller sønnen Marius Sørensen til Stjørdals-Nytt.

Han og broren Hansi bistår begge faren sin i jakten på nye drivere til Selbubakar’n, og de har ikke gitt opp håpet om å finne noen ennå.

En nettside/stillingsannonse laget i samarbeid med Tandem Reklame i fjor sommer ligger fortsatt ute, og nå retter den seg også mer mot utlandet. Hans Olav og sønnene ser for seg at det kan være mulig å finne interessenter i land som Sverige og Nederland. De leter etter en eller flere personer som kan «utnytte alt potensialet som ligger i bakeriet». Arvtakeren til Selbubakar’n bør ifølge annonsen være «en driftig og idérik person som er sulten på en ny livsstil».

–  Vi har vært i dialog med flere interessenter, men så langt har det ikke klaffet med noen, sier Marius Sørensen til Stjørdals-Nytt.