Gjengen jobber i produksjonen hos Rørosbaker‘n som vant kategorien Årets bakst 2021 med sitt produkt Knekks med spelt og havsalt.

Dette er en rustikk, bærekraftig og knasende god kjeks, bakt med mesk (restkorn) etter brygging av øl fra Røros Bryggeri i frisk fjelluft på Røros.

Knekks med spelt og havsalt er en takkestekt, norsk kvalitetskjeks. Dette er en påleggskjeks bakt med kjærlighet, som passer perfekt til gode oster, spekemat, eller bare naturell. Produktet er et resultat av omfattende produktutvikling over tid, og en fantastisk innsats fra ansatte, eiere og samarbeidspartnere på å utvikle kompromissløse gode kvalitetsprodukter. I denne utviklingen har både Innovasjon Norge, Forskningsrådet, Røros Bryggeri, Ren Røros Frontal og Idun Industrier, blant flere vært viktige samarbeidspartnere.

Daglig leder i Rørosbaker‘n gleder seg over at Knekks med spelt og havsalt ble kåret til Norges beste produkt i kategorien bakst i 2021.

Daglig leder i Rørosbaker‘n gleder seg over at Knekks med spelt og havsalt ble kåret til Norges beste produkt i kategorien bakst i 2021.

– Stor tillitserklæring

– Det å gå helt til topps var utrolig gøy og er en stor tillitserklæring på at vi har utviklet et produkt som folk setter så stor pris på. Så er det på høy tid at vi får inn flere norskproduserte gode produkter i kjeks-hylla også, sier daglig leder Erik Lien hos Rørosbaker`n.

En av hovedingrediensene i produktet er mesk, som er restkornet etter brygging av kvalitetøl ifra Røros Bryggeri. Dette er bærekraft i praksis og viser at Rørosbaker ‘n har lykkes godt med å benytte de naturlige, rene og gode råvarene vi har rundt oss i Røros-regionen.

– Vi gleder oss stort til å fortsette å tilby gode og innovative produkter utover det ganske land, så løp og kjøp, smiler Erik.

Om Rørosbaker‘n

Rørosbaker‘n AS ble stiftet i 2005 og er et bakeri med nye og moderne produksjonslokaler sentralt på Røros. Bakeriet produserer et utvalg tradisjonsrike bakevarer med høy kvalitet og historie. Deres hovedprodukter omfatter ulike smakfulle varianter av flatbrød og Knekks, som er sprø og takkestekt påleggskjeks. Rørosbaker ‘n er med i Rørosmat, som er Norges tydeligste merkevare innen lokalmat. Alle produktene er Spesialitetsmerket for sin kvalitet og historie. Produktene finnes i god distribusjon i nasjonale sortiment hos både Coop, NorgesGruppen og Rema 1000.

Knekks-familien. Varianten til høyre ,ed spelt og havsalt gikk tips topps i kategorien bakst i Det Norske Måltid.

Knekks-familien. Varianten til høyre ,ed spelt og havsalt gikk tips topps i kategorien bakst i Det Norske Måltid.