– Det er så mye alvorlig i verden at jeg tror folk har behov for å flire litt, sier bakebokforfatteren Camilla Johansen til Dagbladet.

Johansen fra Harstad kom på andreplass i «Hele Norge baker» på TV3, og har siden den gang realisert sin drøm om å starte bakeri, og gir nå ut bakeboka «Djævelsk godt».
– Mange kokebøker er litt korrekte og seriøse så jeg tror folk synes dette er befriende, det har blitt mye fliring. Det har bare vært positive tilbakemeldinger, også fra «søringer», forteller Johansen, som tror folk fra sør i Norge tåler litt ramsalt humor fra nord.

Camilla Johansen hos bakeriet Bakerinnen har komponert denne småbaksten - som får folk til å rødme. Skjermbilde fra Dagbladet.
Camilla Johansen hos bakeriet Bakerinnen har komponert denne småbaksten – som får folk til å rødme.
Skjermbilde fra Dagbladet.

En dose testosteron på morran
Johansen klarte ikke smaken av havregrøt til frokost, og lagde dermed et frokostbrød med havre som et alternativ. Slik oppsto altså «mårrabrød».
– Havre inneholder dessuten testosteron som er bra for mannfolk, sier Johansen til avisen, og ler.

Enten det er snakk om søte boller eller grove brød, så er dette en bakebok for den som vil unne seg noe godt i hverdagen. Camilla bruker ekte smør og sukker i oppskriftene sine, og det kaller hun for «hverdagsluksus» og «syndig bakst». Målet med boka er at alle skal kunne bake, om du er 10 eller 100 år – så skal det være artig.

Boka «Djævelsk godt» hadde Oslo-lansering torsdag 5. november på «Blomst af Hansen», ved Sankthanshaugen. Camilla Johansen er selv utdannet blomsterdekoratør.