Viruset har spredd seg raskt i Kina, og det er flere tilfeller av sykdommen i nærliggende land, men det er også registreringer i Europa. Taiwan skal arrangere bake-VM i mars, men dette er ennå flere uker frem i tid.

Planlegger som om de skal reise

Det norske laget har ennå ikke snakket seg gjennom problematikken, men de skal snarlig gå gjennom hva som er realitetene ved å reise til et land hvor det er utbrudd av det hissige viruset.

– Så langt tenker vi at reisen og konkurransen går som planlagt, men jeg har så klart stor respekt hvis noen er bekymret for det som skjer, blant annet i Taiwan, sier Kjetil Dale Aas, hovedtrener på landslaget.

Noen tilfeller i Taiwan

I Taiwan er det i slutten av januar registrert tre smittetilfeller, og flere flyvninger mellom fastlands-Kina og Taiwan er stanset.

– SAS har kansellert flyvninger til Shanghai og Bejing, så jeg blir påvirket av dette selv, men ser etter andre måter å dra til Taiwan på. Jeg tenker at det fremdeles er en god stund til vi drar og at mye kan ha skjedd innen midten av mars, men hvis noen på det norske teamet ikke ønsker å reise, så har vi full respekt for dette, sier Dale Aas.

Følger situasjonen tett

– Mange er så klart bekymret for å reise inn i et område hvor det finnes smitte, men vi skal huske på at i samme periode som coronaviruset har herjet, er det langt flere som blir smittet og dør av vanlig influensa i Kina. Men vi kommer til å ta alle forhåndsregler vi kan ta, og vi følger situasjonen tett i tiden fremover. Og det er klart at hvis situasjonen i Taiwan forverres og myndigheter ikke har fått kontroll når det nærmer seg avreise, så må vi jo ta en vurdering på om det er fornuftig å reise, sier Dale Aas.