Mann i rød Extra-jakke som holder to brød foran brødhylla i  butikken.
Magne Østgård, assisterende butikksjef ved Extra Sofiemyr, forteller at det nye brøddesignet har blitt tatt godt imot av kundene.

Coop innfører egen grovhetsmerking

Basert på tilbakemeldinger fra kundene innfører Coop egen grovhetsmerking for å tydeliggjøre innholdet i brødene sine.

– Vi ønsker å vise frem innholdet slik det faktisk er, så det ikke skal være noe tvil for kundene om grovhetsandelen i brødene våre. Derfor trykker vi nå den nye grovhetsmerkingen på alle våre Coop-brød, ved siden av den allerede godt etablerte brødskalaen, sier Dorthe Gill Brudvik, direktør for egne merkevarer i Coop Norge.

Bilde av brød i emballasje.
Coop grovt småtrollbrød er et nytt barnebrød i brødhylla som også har blitt merket med eksakt prosent grovhet.

Brødskalaen er en frivillig merkeordning for mel- og bakeribransjen, som består av et brødskalasymbol der brødet tildeles alt fra ett til fire kakestykker basert på hvor grovt det er.

– Innføringen av brødskalaen var svært positivt og revolusjonerte bransjen i sin tid. Den var et viktig verktøy for å bevisstgjøre forbrukerne. Samtidig mener vi at den kunne vært enda tydeligere, og det er grunnen til at vi nå lanserer et egenutviklet grovhetsmerke på brødene våre, sier Brudvik.

Lytter til kundene

Coop har testet både brødskalaen og den nye grovhetsmerkingen i sitt medlemspanel. Tilbakemeldingene er at den nye merkingen er nøyaktig og enkel å dekode. Ved valget mellom dagens brødskala eller ny grovhetsmerking, er flertallet mest positive til Coops nye designforslag. Den blir foretrukket på tvers av alle alderskategorier.

– Det vi har gjort med vår nye grovhetsmerking er å blåse opp grovhetsgraden i stor skrift, vi mener det er en ærlig og tydelig måte å synliggjøre innholdet i brødene våre, sier Brudvik.

Dame i svart med langt hår foran fruktdisken.
Dorthe Gill Brudvik, direktør egne merkevarer (EMV) i Coop Norge.

– Som forbrukereid organisasjon er vi opptatt av å lytte til medlemmene våre. Vårt medlemspanel er en måte medlemmene våre kan være med å påvirke hva vi gjør, og basert på tilbakemeldingene herfra ruller vi nå ut vår nye grovhetsmerking, sier Brudvik.

Endrer design

Innføringen av grovhetsskalaen blir gjort i forbindelse med en større designendring av Coop-brød.

– Det var på høy tid med en oppfriskning av brøddesignet vårt. Vi ønsket oss en større helhet på tvers av segmenter, og vi håper og tror at kundene våre vil sette pris på endringene.

De nye brødposene på Coop-brød er nå ute i butikk. Kundene vil fortsatt finne alle sine favorittbrød, bare i ny drakt.

I tillegg lanserer Coop et nytt barnebrød med navn Småtrollbrød. Brødet er 80 prosent grovt og uten hele korn, noe som betyr at det er et av de groveste barnebrødene på markedet.

Bilde av fem brød med emballasje
Coop har redesignet alle Coop-brød og innført egen grovhetsmerking.
Powered by Labrador CMS