Daglig leder Olaf Silsand i Condifa har et slitsomt år bak seg med flere krevende saker som til slutt endte med at de måtte begjære oppbud.

Flere personalsaker

– Vi har hatt flere personalsaker gående det siste året. Like før jul tapte vi en rettsak i en personalsak og fikk et krav mot oss på 850 000 kroner. Vi har også personalsaker som ikke er ferdig behandlet. I tillegg ble vår satsing på vin en kostbar erfaring. Det var kostnadskrevende å være med på messer og det var vanskelig å lykkes i dette markedet, sier Olaf Silsand til Bakeri.net.

– Vi slet med underskudd i både 2016 og 2017, mye på grunn av vår feilslåtte vin-satsing. Sammen med andre økonomiske krav mot oss ble vi ikke i stand til å betjene våre økonomiske forpliktelser. Derfor måtte vi gå den tunge veien til skifteretten og begjære oppbud på mandag.

– Dette er svært trist, men vi måtte dessverre gå den veien, sier Silsand.

Vil starte opp igjen

Olaf Silsand starter opp igjen så snart som mulig og vil beholde Condifa-navnet. Selskapet er allerede registrert i Brønnøysund, og regner med å være i full drift fra noen dager fremover.

– Skomaker bli ved din lest heter det. Fremover blir det stålfokus på konditorbransjen og det vi kan, og ikke noe annet, sier Silsand.