Baksten AS, konditoriet i Sjoargata 29 i Ølen, var et av de fem selskapene som gikk med i dragsuget da Leirvik Dampbakeri & Konditori meldte oppbud i midten av mars.

— Vi hadde en jevn omsetning og en god kundekrets. Men da Leirvik gikk konkurs, ble det kroken på døra for oss også, sier Anne Karen Strand Eikeland til Grannar.

Eikeland var avdelingsleder for Baksten frem til konkursen, og hun syntes det var synd at det ikke lenger skulle lukte nybakt fra bygget der det har vært bakeridrift siden 1935.

Det var Olav Christiansen som startet bakeriet i Sjoargata 29 i 1935. Senere tok sønnen Torstein over, men da han skulle pensjonere seg for 20 år siden var det ingen i familien som ville fortsette. Dermed ble bakeriet leid ut til Leirvik Dampbakeri, som siden har hatt ansvar for driften.

Men nå, etter konkursen, gjenoppstår Christiansen. Anne Karen Strand Eikeland har nemlig slått seg sammen med Magne Christiansen, som er oldebarnet til Olav Christiansen. De har etablert aksjeselskapet Christiansen AS og er allerede i gang med å pusse opp lokalet.

— Jeg gikk inn og ut av bakeriet i hele min barndom, og har jobbet der både under bestefaren min og Leirvik Dampbakeri. Innerst inne har jeg alltid hatt en drøm om å drive bakeriet selv, og nå får jeg realisert litt av denne drømmen, sier Magne Christiansen til Grannar.

Han blir styreleder i selskapet, mens Anne Karen Strand Eikeland skal fungere som daglig leder. Planen er å samarbeide tett med Haugli Bakeri, som skal levere deigemner og kaker til Christiansen.