Fagdagen er et samarbeid mellom BKLF, Nofima og Opplysningskontoret for brød og korn. Årets arrangement skal fokusere på blant annet kornets muligheter i en tid hvor bærekraft troner i mange overskrifter.

Bruk av norsk korn kan være en stor mulighet for flere aktører i brød- og kornbransjen. Flere av foredragsholderne vil fortelle om hvilke konkurransefordeler de opplever, men også om hvilke utfordringer de møter når det norske kornet står på menyen.

Utradisjonelle forretningsmuligheter

Heidi Hemstad fra Ousdal gård skal fortelle om deres samarbeid med ulike bakerier og Trude Bergundhaugen fra Baker Kristiansen forteller om erfaringer med å bruke kornet fra Ousdal. Møllene er også til stede for å snakker om hvordan norsk korn byr på både muligheter og utfordringer.

Vinner på bærekraft

Norske borgere anbefales av myndighetene å spise mer grove kornprodukter. Nå er det nye kostholdsråd like rundt hjørnet og her er også bærekraft hensyntatt.

Økt miljøbevissthet er tydelig blant forbrukere, spesielt de yngre og korn og brød kan bli bærekraftvinnere.

Anne-Grete Roer Hjelkrem fra NIBIO vil gå gjennom livsløpsanalyser for kornprodukter og Duga vil fortelle om deres helsepåstand på fiber og hvilke muligheter dette gir.

Surdeigsfordyping

Baker i Nofima og trener for Baker- og Konditorlandslaget, André Løvaas, skal foredra om Nordic Baking. Han skal også holde bakeskole for deltagerne hvor han dypdykker ned i surdeigen. Løvaas legger også inn mindre innlegg gjennom dagen; blant annet veien mot VM med Landslaget, autolyse og fordeiger. Seniorforsker i Nofima, sammen med Lars Axelsson, skal gi deltagere en dypere forståelse av melkesyrebakterienes rolle i surdeigen.

Se hele programmet her og meld deg på her.