Risvik hadde et innlegg under Møllerens Inspirasjonsdager og som alltid trollbandt han sitt publikum om forbrukeradferd og fremtidsscenarier.

På kanten

Og Risvik tror vi kan stå foran store endinger i ceralbransjen. Han viser til hva som har skjedd innenfor kaffe og øl. For begge kategorier var det for 20-30 år siden kun et begrenset utvalg i begge kategorier, mens det nå har åpnet seg et helt univers innenfor både kaffe og øl.

– Jeg tror cerealbransjen er på kanten av en slik type utvikling som blant annet kan innbefatte at forbrukerne får sine egne små steinmøller på kjøkkenet og vil male sitt eget mel, sa Risvik som tror at måten melet blir malt på kommer til å vekke forbrukernes interesse.

Steinmølle – valsemølle

– Det er ikke økologisk eller konvensjonell dyrking som utgjør de store ulikhetene. De største forskjellene er om kornet er malt på steinmølle eller valsemølle. Informasjon om dette er noe kunden etter hvert vil begynne å etterspørre, og særlig hvis vi skal redusere andelen gluten. Av bærekrafthensyn burde glutenandelen vært redusert fra 12 til 8.

– Og tenk deg når forbrukeren vil ha minst mulig gluten; det vil være en kjøpegruppe som er villige til å betale mye for denne type produkter, sa Risvik som også snakket mye om kjønnenes smakpreferanser og hvordan man kan sette sammen smak for å treffe både kvinner og menn.