Caroline Sydnes Rubach vant skole-NM for konditorer.
Caroline Sydnes Rubach vant skole-NM for konditorer.

Caroline og Michael vant skole-NM

Caroline Sydnes Rubach og Michael Myrheim Mikalsen gikk til topps i Skole-NM for konditorer og bakere.

Publisert Sist oppdatert

Jeg vil jobbe noen år i bransjen som konditor så vil jeg ta en mastergrad i konditori og på sikt er målet mitt å bli konditorlærer på videregående skole.

Årets konkurranse for yrkesfag skolekonkurranse for baker og konditor er over og nivået blant deltagerne var høyt.

– Det har vært en fornøyelse å se at det gror så godt blant elevene som representerte sine skoler og sitt fylke. Nivået var jevnt over meget bra, – spesielt på konditorsiden.

Dette var første gangen denne formen for konkurranser ble gjennomført, – og vi på Strinda videregående skole (Trondheim) som var teknisk arrangør håper at våre gjester var fornøyde med gjennomføringen, sier faglærer og teknisk arrangør for skole-NM, Einar Svarkås.

Vil bli lærer

– Jeg er veldig fornøyd med at jeg vant konkurransen. En liten stund gikk ikke ting min vei da en fryser ikke fungerte, men det ordnet seg og jeg fikk hentet meg inn i igjen, forteller Caroline Sydnes Rubach som er elev ved Nannestad vgs.

Caroline har trent mye de siste seks ukene og spesielt på kaken som skulle lages i konkurransen.

– Jeg har terpet på kaken helt siden jeg startet å trene målrettet og jeg har også trent på å holde arbeidsplassen ryddig og ren.

– Hvilke planer har du fremover?

– Jeg vil jobbe noen år i bransjen som konditor, så vil jeg ta en mastergrad i konditori og på sikt er målet mitt å bli konditorlærer på videregående skole. Men jeg vil også prøve å bli så flink at jeg kommer med på BKL. Det er en drøm og et mål, forteller Caroline, som er 17 år.

Gode smaker

– Konkurransen gikk veldig bra og alle seks deltagerne var flinke. Reglene var strenge, så det var seks alvorlige jenter som startet opp konkurransen på torsdag. Noen fikk litt nerver og noen klarte seg veldig fint, men jeg tror alle lærte masse av denne konkurransen, forteller konditordommer Cathrine Nilsen til Bakeri.net.

– Caroline skilte seg ut og vant, men det var veldig jevnt, og nivået var bra. Det var nok smaken på kaken til Caroline som gjorde at hun fikk det lille ekstra som ga seier, sier Nilsen.

Michael Myrheim Mikalsen vant bakekonkurransen i skole-NM
Michael Myrheim Mikalsen vant bakekonkurransen i skole-NM

Vil konkurrere mer

Michael Myrheim Mikalsen vant bakekonkurransen og er fornøyd med egen innsats.

– Konkurransen gikk veldig fint for meg og jeg fulgte arbeidsplanen som planlagt og jeg gjorde lite feil. Men jeg innrømmer at jeg ble overrasket når navnet mitt ble ropt opp som vinner. Det var veldig gøy, forteller Michael.

– Hvilke produkter er du mest fornøyd med?

– Hornene ble best, men jeg lagde også ganske bra skoleboller og knuter med makronfyll.

– Frister det med mer konkurranse etter dette?

– Ja, jeg vet det er en lærlingkonkurranse som kunne jeg tenke meg å være på når jeg er blitt lærling, sier den nybakte norgesmesteren, som nå er elev ved Storhamar vgs i Hamar.

Tett i toppen

– Nivået var bra og høyt og jeg synes alle deltagerne var veldig gode. Det skilte bare ett poeng mellom første- og andreplassen, sier bakedommer Øyvind Skogsholm Hansen til Bakeri.net.

– Sett med proffe briller var nivået såpass bra at alt som ble laget i denne konkurransen var salgbart. Dette er jo elever i videregående skole, så vi som var dommere var veldig imponert, sier Skogsholm Hansen.

– Vi håper at dette blir en årlig «happening» – dette er en fin arena for de aller beste til å heve fagene våre videre – det er mange talentfulle unge fremtidige yrkesutøvere i landet vårt som markedsfører fagene våre på en kjempefin måte, avslutter faglærer på arrangørskolen Strinda vgs, Einar Svarkås.

Powered by Labrador CMS