Risans frokostbrød er et av de mange populære produktene i sortimentet til 'baker'n på Rødberg'.
Risans frokostbrød er et av de mange populære produktene i sortimentet til "baker'n på Rødberg".

Bygda samler inn penger til bakeren

– Vi ønsker å vise at bakeren er viktig for vårt lille samfunn.

Publisert

«Sammen for Risans - baker'n på Rødberg» er navnet på en ny spleis som ble publisert på folkefinansieringsplattformen Spleis.no i jula. 

«Alle pengene går til Risans for å gi økonomisk handlerom i tiden fremover», lyder innledningen i pengeinnsamlingens beskrivelse, som fortsetter slik:

«Det å være baker er ikke for hvem som helst. Når vi andre sover, jobber bakeren. Når vi andre har ferie, jobber bakeren. Etter 17 år uten ferie, har bakeren på Rødberg fått en tøff utfordring: Han har fått kreft. Dette gjør at det blir vanskelig for Tore å jobbe på en stund, og vi ønsker å vise at bakeren er viktig for vårt lille samfunn. Vi støtter bakeren. Vi kjemper med deg! »

Vil gi et pusterom

Etter bare fem dager var det kommet inn over 90 000 kroner til innsamlingen, skriver Hallingdølen. Målet er satt til 200 000 kroner.

– Men det er ikke nødvendigvis størrelsen på beløpet som er det viktigste. Pengene vil gi dem et pusterom, men støtten fra samfunnet er vel så viktig, sier Jon Vegar Persen i Nore og Uvdal Næringsselskap til lokalavisen.

Han forteller at flere i bygda tok kontakt med næringsselskapet fordi de ønsket hjelp til å starte en pengeinnsamling for den kreftsyke bakeren.

Takknemlig baker

I spleisen er det, i tillegg til å donere penger, også mulig å skrive kommentarer. Mange har benyttet denne muligheten til å ønske bakeren god bedring og til å skrive litt om hva bakeriet betyr for det lille lokalsamfunnet. 

Bakeren selv er både overrasket og overveldet av initiativet.

– Dette var veldig uventet, men samtidig veldig koselig. Det føles litt rart å skulle ta imot en slik pengegave, men den kommer helt sikkert godt med i en tid med lavere omsetning. Vi er veldig takknemlige for denne hjelpen, skriver Tore Svensson i en melding til Hallingdølen. 

Powered by Labrador CMS