Den franske bakevareprodusenten Bridor står bak nyvinningen Bun ‘n’ Roll, som er en hybrid mellom hamburgerbrød og croissant. Produktet fikk en prestisjefylt innovasjonspris da det ble lansert på Sirha-messen i Lyon tidligere i år.

Bridor de France
  • fransk produsent av frosne kvalitets- baker- og konditorvarer
  • konseptet er "håndverksbakst med industriell ledelse"
  • hovedkontoret ligger i Servon sur Vilaine utenfor byen Rennes

— Jeg tror vi vant fordi produktet er så enkelt, men likevel genialt. Det er ikke vanskelig å lage en Bun ‘n’ Roll – det vanskelige er å komme opp med idéen. Ingen hadde tenkt på å kombinere en croissant med et hamburgerbrød før, sier salgsdirektør i Bridor, Erwan Inizan, til Bakeri.net.

Utrolig konsistens og smak

Han forklarer at deigen som brukes til å lage en Bun ‘n’ Roll ligner en tradisjonell croissantdeig.

— Men den er selvfølgelig ikke helt lik.

Den nye deigen gir produkter med en mer lukket struktur på innsiden, enn hva som er vanlig for rene croissanter. Ifølge juryen til innovasjonsprisene på Sirha, har Bun ‘n’ Roll en «helt utrolig konsistens og smørsmak». Produktet gir «maks opplevelse fordi det kombinerer så mange ulike aspekter», og «Bun ‘n’ Roll kan brukes til å lage vakre hamburgere».

Flere trendy nyheter

SMAK 2017 var Bridor representert med en egen stand, hvor de blant annet viste frem nye Bun ‘n’ Roll. Andre nyheter som ble vist frem for det norske markedet på SMAK 2017, var brød med ulike krydder, som pestobrød og currybrød, ulike glutenfrie brød, surdeigsbrød og urkornsbrød.

— Vi utvikler produkter som matcher dagens trender, og alt vi lager er av topp kvalitet, forteller Inzian.

Bridor er leverandør for flere Michelin-restauranter, og selskapet samarbeider tett med Bocuse d’Or. Bridor er spesielt kjent for sine croissanter som produseres i verdens største croissant-fabrikk.

Croissant-hamburgerbrødet Bun ‘n’ Roll ble vist frem på Bridors stand under SMAK 2017 på Lillestrøm.

Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen, Vest Vind Media