Daglig leder Frank Harsvik i Bud Bakeri Konditori har begjært oppbud for bakeriet. Han takker og roser ansatte, leverandører og banken.

Bud Bakeri Konditori er konkurs
– Dette er forferdelig trasig

Bud Bakeri Konditori AS er konkurs. 21 ansatte mister jobben. 

Publisert Sist oppdatert

Daglig leder Frank Harsvik i bakeriet i Hustadvika kommune tok mandag den tunge veien til skifteretten og meldte oppbud. 21 mister jobben som en følge av konkursen. 

Selv har Harsvik jobbet døgnet rundt den siste tiden. Han har både vært i produksjonen og har kjørt mye av varene selv for å spare penger, men etter en krevende periode måtte han ta den tunge beslutningen.

– Forferdelig trasig 

– Dette er forferdelig trasig, men man skal ikke drive for kreditorenes regning. Det kom til et punkt der det ikke gikk lenger. Derfor bestemte jeg meg fredag kveld at vi måtte sette strek. Ansatte ble orientert på lørdag og så begjærte vi oppbud på mandag, sier Frank Harsvik til Bakeri.net.

Han roser mange i en tøff tid.

– Jeg vil takke ansatte for å ha stått på både natt og dag for å prøve å snu utviklingen. Jeg vil også rette en stor takk til leverandører og bank. De har vært toppers å samarbeide med alle sammen, sier Harsvik.

Tapte volum i dagligvare

Det har vært flere tøffe år for bakeriet med flere år med minus i regnskapet.

– Vi hadde en tøff periode etter pandemien, men greide å rette det opp. Men volumet har gått ned etter at vi gjennom vinteren har mistet flere Coop-butikker. Flere av butikkene har også redusert sitt volum av våre varer. Flere dagligvarebutikker der vi tidligere leverte 110 til 120 brød daglig, kom ned i et volum på 15-20 brød. Jeg synes det er forferdelig at dagligvaren ikke har sluppet oss mer inn.

– Hva tenker du nå? 

– Jeg er i tenkeboksen på hva jeg skal gjøre videre. Jeg føler behov for at dette må synke litt inn før jeg tenker de tankene, sier Frank Harsvik.

Bud Bakeri Konditori AS er eid av Frank Harsvik (50%), Idar Vangen Lysgård (25%) og Kristoffer Vangen Lysgård (25%).

I 2022 omsatte selskapet for 14 millioner kroner og hadde et resultat før skatt på minus 79.000 kroner. Bokført egenkapital 31.12.2022 var på minus 1,9 millioner kroner.

Bud Bakeri Konditori investerte stort i et nytt nysalg i kommunesenteret Elnesvågen for noen år siden.
Powered by Labrador CMS