Det var Henrik Falkensten (22), utøver på det norske kokkelandslaget og hans commis, Thea Victoria Thorèn Jensen, rekrutt på Baker- og Konditorlandslaget, som tok hjem tredjeplassen, etter kniving mot Italia (sølv), og Sverige (gull). Det betyr at det unge talentet ikke klarte å kvalifisere seg til verdenskonkurransen, men coachen er likevel fornøyd med innsatsen.

Talentfulle deltagere

– Målet vår foran konkurransen var topp tre, og det klarte vi, så jeg er fornøyd med innsatsen til både Henrik og hans commis Thea, sier coach på kokkelandslaget Geir Magnus Svae, til Bakeri.net.

Falkenstein og Jensen laget kake og dessert på et høyt nivå, med utsøkte smaker som juryen belønnet med bronse.

– Henrik er et ung talent som vi garantert kommer til å høre mer fra fremover, han er ikke utdannet konditor og hadde bare trent i tre uke før denne konkurransen, så vi på kokkelandslaget er fornøyd, sier Svae.

Manjari

Totalt skulle oppgaven ta 3,5 timer. Kake var først ut, den skulle serveres to timer inn i konkurransen. Kriteriet var at kaken skulle inneholde sjokolade og Falkensten valgte å bruke en Manjari 64% sjokolade. Han brukte også kirsebær og hasselnøtter.

Etter det skulle han lage en dessert, hvor kriterier var bakverk, frukt og saus. Henrik hadde lenge trent på en mangobasert rett. En uke før konkurransen gikk de Pakistanske mangoene ut av sesong og han måtte kaste seg rundt og justere.

– Heldigvis er norske plommer utrolig gode og jeg valgte å bruke disse da mangoer ble utilgjengelige. Litt justering av garnityr måtte til, men konseptet var det samme som jeg hadde trent på, sier Falkensten til Bakeri.net.

Blant de beste på smak

 – Hva sa juryen om det du leverte?

– De sa at våre smaker var blant de beste, men vi ble trukket grunnet estetikk. Vi hadde fryserproblemer der konkurransen foregikk og utseende på kake og dessert ble ikke helt det jeg hadde trent på. Likevel var plasseringen grei, konkurransen var hard og de som kom før oss på pallen fortjente det, sier Henrik.