Mesterbakerens "Godt for små og store superhelter" er blant finalistene i kategorien "sunnere produkter".

Brødserie kan bli kåret til sunneste produkt

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol har kunngjort de seks finalistene til helse- og omsorgsdepartementets utmerkelser for særlig god innsats i arbeidet for bedre kosthold.

Publisert Sist oppdatert

Det har kommet inn mange gode nominasjoner, og jeg er imponert over kreativiteten til de seks finalistene.

Det er kommet inn 16 nominasjoner i kategorien «sunnere produkter» og åtte nominasjoner i kategorien «sunnere markedsføring». Nominasjonene er vurdert av en egen jury, som også har plukket ut finalistene. Det deles ut priser i to kategorier: Sunnere produkter og sunnere markedsføring. Vinnerne kåres i tilknytning til kick-off arrangementet for ny intensjonsavtale 7. desember.

– Matvarebransjen har en viktig rolle i å legge til rette for at det skal være enkelt for forbrukerne å ta gode kostholdsvalg. Utmerkelsen for sunnere kosthold er en honnør til aktører som gjør en særlig innsats i dette arbeidet. Det har kommet inn mange gode nominasjoner, og jeg er imponert over kreativiteten til de seks finalistene, sier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol.

Finalistene i kategorien «sunnere produkter»

  • Mesterbakeren med «Godt for små og store superhelter» – sunnere brødvarianter
  • Coop med «Coop Fra Havet»
  • Mills med «Sunt og innovativt Laksepålegg»

I denne kategorien var det mange gode kandidater som kan bidra til sunnere mattilbud. Mesterbakeren har utviklet brød med mer fiber og mindre salt særlig rettet mot barnefamilier. Coop og Mills har utviklet produkter som kan gjøre at flere velger fisk- og sjømat.

Finalistene i kategorien «sunnere markedsføring»:

  • Coop med «Frukt og grønt med Rosa sløyfe» der de har støttet Rosa sløyfe- aksjonen med andel av omsetningen av frukt og grønt.
  • KIWI med «KIWI PLUSS Sunnhetslotteri» for å stimulere til kjøp av fisk, frukt og grønt
  • Meny med «Nudging for sunnere valg i MENYs nettbutikk» for å fremme sunnere valg

De tre finalistene har brukt kreative løsninger for å promotere sunnere kosthold. Coop sin kampanje for økt frukt og grønt i samarbeid med Kreftforeningens Rosa sløyfe-aksjon viser sammenhengen mellom kosthold og helse. KIWIs sunnhetslotteri ønsker å motivere forbrukerne til å velge mer frukt, grønt og fisk, og MENY vil bidra til sunnere valg ved å synliggjøre de sunneste produktene for dem som handler på nett.

Vinnerne kåres 7. desember

Den 7. desember vil helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol kåre vinnerne av intensjonsavtalens utmerkelser, på kick-off arrangementet for ny intensjonsavtale. Arrangementet er i regi av Helsedirektoratet og NHO Mat og drikke.

Powered by Labrador CMS