Bak satsingen står brødrene Lars og Ola Berbusmel, sammen med restaurantkonsernet Restauranthuset Bodø. Oppstartsdato er satt til 29. september.

Seg i mellom har brødrene mengder med matkompetanse. Lars har bakgrunn som butikkslakter og har fagbrev som kokk, mens Lars har fagbrev som baker. Opprinnelig er brødrene fra Ørnes, sør for Bodø, men begge har jobbet ute i flere år. De flyttet «hjem» til Bodø for noen år siden og har lett etter et prosjekt de kunne gjøre sammen.

Overtar gamle Rustikk

Bakeri.net har tidligere skrevet om hvordan brødrene fikk en mulighet i form av gode lokaler i Bodø sentrum, gamle Rustikk bakeri.

– Vi har overtatt lokaler hvor det fra før er foretatt en betydelig investering og vi får en ganske fin start på vårt prosjekt. Vi har gjort en del endringer på utseende i lokalene, og fått inn noen nye maskiner, men bakeridelen er ganske lik som tidligere. Der konditoriet var før, kommer det nå varmkjøkken, sier Lars Berbusmel. Unibak har levert utstyret og har også vært rådgivere i prosessen.

Alle ansettelser er på plass så langt.

– Vi blir ni på fulltid og fire-fem på deltid.

Kvalitet viktigst

– Hjertet i bedriften er bakeriet. Men vi skal også servere varmretter og småbakst, samt annen type mat. Her skal det bakes med surdeig og kvalitetsråvarer. Blant annet skal vi på sikt hente inn fire-fem urkornsorter fra en produsent i Trøndelag. Vi er av den oppfatning at vi vil lage mat på de beste råvarene, vi er ikke så opptatt om de er økologiske eller ei, det er kvaliteten som er viktigst.

– Så det blir bror Ola som skal stå for brødbaksten. Vi har også hyret på en tysk baker som er veldig god på kjevla produkter, så vi vil se produkter som spenner fra klassisk fransk til den nordiske surdeigsbaksten. Vi har også ansatt kokk og konditor, så vi skal kunne tilby et bredt spekter med god mat.

Helt hjemmelaget

Selve forretningskonseptet hos Brødrene Berbusmel er at maten skal være hjemmelaget. Fra bunnen av. Det blir eget delihjørne i disken og det skal blant annet selges kvalitetskjøtt fra lokale produsenter.

– Ekte og naturlig mat er det vi skal servere her. Foruten butikken vil vi også prøve å komme inn i hotellmarkedet i Bodø. Vi vil også sterkere inn på restaurantmarkedet, vi har jo en del restauranter allerede før oppstart siden vi er i samme konsern som Restauranthuset Bodø. Vi er også lærebedrift, så planen er at lærlingene skal rotere mellom alle bedriftene i konsernet og skaffe seg verdifull erfaring.

– Det meste er klart og det gjenstår bare detaljer før vi åpner, forhåpentligvis den 29. september, avslutter Lars Berbusmel.