Brød blir stadig mer tilgjengelig og etterspurt på nettet, og dette er en trend som kommer til å ha stor innvirkning på dagligvarekjedene, industrielle bakerier og forbrukerne, skriver Retaildetail.eu.

Innen 2030 kommer den vesteuropeiske forbrukeren til å kjøpe 20 til 25 prosent av dagligvarene sine på nettet, ifølge en rapport fra nederlandske Rabobank .

 

Vokser hurtig

Ferskt brød er faktisk en av de raskest voksende varegruppene i online segmentet. I Nederland finnes det ca. 275 typer brød tilgjengelig på nettet. Og en kunde i Storbritannia kan velge mellom hele 850 forskjellige online brød.

Men det er landsforskjeller: Frankrike har et begrenset vareutvalg på nett. Her selges det bare om lag 150 brødsorter. Franske forbrukere foretrekker nemlig fortsatt å gå til bakeren.

 

Online revolusjon

Det elektroniske brødsalget kommer til å få vidtrekkende konsekvenser for bakeribransjen og distribusjonsleddene.

Industribakeriene må tilpasse seg den elektroniske verdenen for å opprettholde markedsandelen sin, skriver Retaildetail.eu.  

– Enten man er liten eller stor – så må mann være synlig med produkter på nettet. Bakeriene blir nødt til å analysere produktspekteret, markedsføringen og logistikken, sier Rabobanks globale strateg i Consumer Foods, Cyrille Filott. Han utdyper det slik:

– Det virker som et opplagt valg å samarbeide med dagligvarekjedene for å dele kunnskap og erfaringer om forbrukernes ønsker.  Bakeriene må fokusere på en dynamisk markedsføring for å lokke online forbrukerne. Den nye kanalen gir også muligheten for lansering av nye produkter, for eksempel ulike typer fryst brød eller halvstekte brød.