Arnulf Refsnes er grunnleggeren som har fått med seg mange både små og store investorer på et eventyr av en satsing på hjemlevering av brød og andre utvalgte varer. Brødboksen har hatt en rekke leverandører av brød og bakervarer som Nærbakst, Åpent Bakeri, Rent Mel og Daglig Brød. Men i kveld ble det bråstopp. Det blir ingen leveringer av brød i morgen.

– Da vi startet Brødboksen for to år siden, hadde vi en klar visjon: Vi skulle levere en tjeneste som var så god at alle ville bruke den. Samtidig visste vi at kampen mot matvaregigantene ville bli svært tøff. Vi startet i det små med ferske frokostleveranser i nabolaget. Veksten var formidabel – og etter kort tid leverte vi til titusenvis av familier, hver dag, i flere norske byer. Denne utrolige og lærerike gründerreisen hadde ikke vært mulig uten de ansattes fantastiske innsats, som delte synet vårt om at kundene alltid kommer først, sier Refsnes på Brødboksen.no.

Vanskelig balanse

– For at Brødboksen skulle bli et lønnsomt selskap, måtte vi vokse raskt. Dessverre lærte vi at det er vanskelig å finne den riktige balansen mellom vekst, effektiv drift og lønnsomhet. Det er derfor med tungt hjerte at styret i Brødboksen har besluttet å avvikle selskapet umiddelbart, f.o.m i dag 22.01.18. Det vil derfor ikke være noen utleveringer i morgen tidlig. Alle ordre og varer som er bestilt til i morgen vil bli annullert. Vi beklager overfor alle som har satset på oss – både investorer, leverandører og ansatte. Og ikke minst dere kunder!

Takker for tilliten

– Vi skal forsøke å ikke la dette bli en lang og vemodig tale, men vi må få lov til å takke Norges beste kunder. Takk for støtten, tilliten, heiaropene og alle de fine frokost- og middagsstundene dere har gitt oss! Vi er veldig lei oss for at «hvetebrødsdagene» dessverre er over, heter det i meldingen på selskapets nettsider.

Cirka 200 ansatte blir berørt av nedleggelsen. Det har vært kjent at Refsnes har vært på jakt etter nye investorer, men har altså ikke lyktes med det.

Startet letingen for sent

– Vi har vært i samtaler med flere industrielle investorer. Vi har ikke fått napp hos de og vi erkjente at vi hadde for dårlig tid. Vi burde begynt å lete etter investorer tidligere, sier Refsnes til E24 nå i kveld.

På spørsmålet om hvordan han har det i kveld, svarer Refsnes slik:

– Jeg har det veldig vondt. Jeg har informert ansatte tidligere dag. Folk er veldig lei seg. De har jobbet og stått på, men sier samtidig at det er det gøyeste året de har vært med på. Og så ender det slik.