Slik lå kniven innbakt på undersiden av brødet.
Slik lå kniven innbakt på undersiden av brødet.

Brød med innbakt brødkniv

Da Renate Simonsen skulle skjære seg en skive av brødet hun hadde kjøpt, satt plutselig brødkniven fast i en annen brødkniv...

Publisert Sist oppdatert

Det er uforklarlig hvordan kniven har havnet i brødet, og vi beklager det så mye.

Spisepausen ble ikke helt som ventet for Renate Simonsen, som fant en kniv innbakt i brødet sitt, melder Østlands-Posten.

Simonsen skulle skjære seg en skive av Hortens brød fra Nøtterø Bakeri som hun hadde kjøpt på en Spar-butikk dagen i forveien. Hun satte brødkniven sin i brødet på vanlig måte, men plutselig sa det stopp. Brødkniven kom ikke igjennom brødet.

Da snudde Renate på brødet, og oppdaget hvorfor. Kniven sto rett og slett fast i en annen kniv. Det lå en brødkniv innbakt i brødet, på undersiden. Renate fikk nappet ut den innbakte kniven, slik at hun kunne skjære videre uten problemer. Etterpå sendte hun en mail til Nøtterø Bakeri og fortalte om hendelsen.

— Det gikk ikke lang tid før de svarte, og beklaget. De lovet også å sende et gavekort, forteller Simonsen, som sier at hun tillegg kunne tenke seg å beholde brødkniven, en Victorinox fra Sveits, «som en slags julegave på forskudd».

Får beholde kniven

– Helt i orden, kniven må hun gjerne beholde, sier daglig leder Terje Anders Næss i Nøtterø Bakeri til Østlandsposten.

Han kunne imidlertid gjerne tenke seg å se på kniven for å finne ut hvor i produksjonen det kan ha skjedd. Hans foreløpige teori er at kniven må ha havnet i formen før den ble fylt med deig. Prosessen går automatisk helt til brødet ligger ferdigpakket i papirpose.

– Det er uforklarlig hvordan kniven har havnet i brødet, og vi beklager det så mye, sier Næss.

Nytt produkt?

Ovenfor lokalavisen klarer han likevel ikke å dy seg for en spøk:

– Kanskje vi har funnet opp et nytt produkt: Brød med innbakt brødkniv!

Brødkunde Renate Simonsen har han i hvert fall ikke mistet etter dette.

— Jeg synes at Nøtterø Bakeri svarte veldig godt på mailen min. Og Hortens brød er verdens beste brød, så det skal jeg kjøpe igjen, sier hun til Bakeri.net.

Powered by Labrador CMS