Spisepausen ble ikke helt som ventet for Renate Simonsen, som fant en kniv innbakt i brødet sitt, melder Østlands-Posten.

Simonsen skulle skjære seg en skive av Hortens brød fra Nøtterø Bakeri som hun hadde kjøpt på en Spar-butikk dagen i forveien. Hun satte brødkniven sin i brødet på vanlig måte, men plutselig sa det stopp. Brødkniven kom ikke igjennom brødet.

Da snudde Renate på brødet, og oppdaget hvorfor. Kniven sto rett og slett fast i en annen kniv. Det lå en brødkniv innbakt i brødet, på undersiden. Renate fikk nappet ut den innbakte kniven, slik at hun kunne skjære videre uten problemer. Etterpå sendte hun en mail til Nøtterø Bakeri og fortalte om hendelsen.

— Det gikk ikke lang tid før de svarte, og beklaget. De lovet også å sende et gavekort, forteller Simonsen, som sier at hun tillegg kunne tenke seg å beholde brødkniven, en Victorinox fra Sveits, «som en slags julegave på forskudd».

Får beholde kniven

– Helt i orden, kniven må hun gjerne beholde, sier daglig leder Terje Anders Næss i Nøtterø Bakeri til Østlandsposten.

Han kunne imidlertid gjerne tenke seg å se på kniven for å finne ut hvor i produksjonen det kan ha skjedd. Hans foreløpige teori er at kniven må ha havnet i formen før den ble fylt med deig. Prosessen går automatisk helt til brødet ligger ferdigpakket i papirpose.

– Det er uforklarlig hvordan kniven har havnet i brødet, og vi beklager det så mye, sier Næss.

Nytt produkt?

Ovenfor lokalavisen klarer han likevel ikke å dy seg for en spøk:

– Kanskje vi har funnet opp et nytt produkt: Brød med innbakt brødkniv!

Brødkunde Renate Simonsen har han i hvert fall ikke mistet etter dette.

— Jeg synes at Nøtterø Bakeri svarte veldig godt på mailen min. Og Hortens brød er verdens beste brød, så det skal jeg kjøpe igjen, sier hun til Bakeri.net.