– Jeg skulle gjerne ha flyttet på en av dagene, for det hadde jo vært ønskelig med en kakedag ekstra i år også. Vi ville solgt mer totalt sett dersom morsdag og valentinsdag ikke kom på samme dag, sier daglig leder for Rosenborg Bakeri i Trondheim, Heidi Helgesen.

 

Kakefest hele helgen

Men når to av årets største kakedager først kom på samme dag, satser Rosenborg Bakeri på en gedigen kakefest med minus 25 prosent på alle lagkaker hele helgen.

– Vi benytter anledningen til å lansere en helt ny serie med kaker. Dette er kvalitetskaker basert på karamell, sjokolade og ulike fruktpuréer med bunner av mandel, hasselnøtt eller brownie, forteller Helgesen.

 

– Morsdag mye større

Hos W.B. Samson i Oslo er det også klart for kakehelg med både morsdagskaker og valentinskaker. «Husk morsdag og valentine søndag 14. februar», oppfordrer bakeriet på nettsiden sin. Administrerende direktør Morten Samson synes imidlertid ikke det gjør så mye at de to kakedagene har samme dato i år.

– Det er av helt marginal betydning salgsmessig. Morsdagen er uansett mye større en valentinsdagen, som ikke har like sterke tradisjoner i Norge ennå. Valentinsdagen handler også om mye mer enn kaker, slik som ringer og blomster. Det er verre når morsdag og fastelavn havner på samme dag slik det var i 2010, mener han.