Brannen i Moss Finbakeri i Moss har vært krevende for brannmannskapene. Brannvesenet sendte tidlig inn røykdykkere i bygget, men det skulle vise seg å bli vanskelig å få kontroll på brannen.

– Det er et veldig gammelt bygg, med mange skjulte hulrom. Da brannvesenet ankom brant det skikkelig, etterpå har det gått varme i takkonstruksjonen, under taksteinen i reisverket. For oss er det veldig krevende å komme til disse stedene, forklarer vaktleder på Øst 110-sentral Roger Andersen til Moss Avis.

Det er uklart om bygget er totalskadet.

I følge lokalavisen var det en ansatt i bakeriet som først meldte fra om brannen klokken 23.23 onsdag. Brannen har blitt lokalisert til å ha startet på kjøkkenet som tilhører bakeriet.

Slik ser det ut i produksjonslokalene hos Moss Finbakeri etter brannen.

Slik ser det ut i produksjonslokalene hos Moss Finbakeri etter brannen.

Foto: Madeleine Kristiansen

Ingen personskader

– Det er helt forferdelig, jeg har snakket i telefonen i hele natt og det blir verre for hver telefon jeg tar. Jeg har jobbet her i 33 år og tok over etter faren min, dette stedet betyr så mye for meg, sier daglig leder Petter Lund i Moss Finbakeri til Moss Avis.

Det var to personer på jobb da brannen startet og Petter Lund er glad ingen ble skadd.

– Det viktigste er at det gikk bra med alle. Vi har også leiligheter som er knyttet til bakeriet, så det kunne ha gått mye verre, sier Lund.

Brannvesenet hadde en krevende oppgave med å slukke brannen som blusset opp i flere omganger.

Brannvesenet hadde en krevende oppgave med å slukke brannen som blusset opp i flere omganger.

Foto: Madeleine Kristiansen