Bramat.no har ernæringstestet hveteboller, et bakverk de fleste liker og som er tilgjengelig stort sett over alt.

En bolle nå og da er ikke noe problem, verken for helse eller vekt, men ofte selges boller på med store rabatter hvis man kjøper mange. Og da spiser man også mer.

Raske karbohydrater

Boller har relativt lite kalorier og fett sammenlignet med kake, sjokolade, og andre søtsaker. Men de aller fleste boller er bakt på fint mel, noe som gir raske karbohydrater og lite fiber. Så enkelt forklart; trener du mye er en bolle ok for å fylle på med karbohydrater etter en trening, men hvis du sliter med å holde vekten, så bør inntaket begrenses, skriver bramat.no.

Mindre sukker i rene hveteboller

Næringsinnholdet i de forskjellige bollene varierer avhengig av ekstra innhold. Rosin og sjokoladeboller har, naturlig nok, et større innhold av kalorier, fett og sukker enn rene hveteboller.

Ernæringsekspertene i Bramat.no har sett på innhold av kalorier, mettet fett, sukker og salt. Er det stor innhold av kalorier, sukker og mettet fett, trekker det ned. Saltinnhold trekker også ned, men det er begrenset salt i boller, så det teller ikke like mye i resultatene som de andre næringsstoffene.

Her er resultatlisten:

Terningkast 5

Coop Hveteboller

Meny Hveteboller

Coop Rosinboller

Mesterbakeren Hveteboller

Terningkast 4

Mesterbakeren Rosinboller

Meny Rosinboller

Coop Sjokoladeboller

Terningkast 3

Coop Store rosinboller

Terningkast 2

Meny Sjokoladeboller

Coop Store sjokoladeboller

Mesterbakeren Sjokoladeboller

Mesterbakeren Sjokoladeboller