Bakeri.net var på besøk rett før åpning og det summet i korridorer og på det flotte, nye kjøkkenet, med testing av produkter og gjennomgang av menyer før gjester strømmet til det legendariske hotellet i Trondheim sentrum.

Alt må sitte perfekt

Tidligere landslagsutøver Cathrine Nilsen er konditorsjef ved hotellet og hadde sine ansatte i full testmodus i tiden før åpning.

– Det er spennende nå rett før vi setter i gang, alt skal lages fra bunn og vi må lære hvordan vi skal kreere produktene for at alt skal sitte perfekt. Det er nye maskiner og råvarer som må testes før vi er klare til å møte gjestene, sa Nilsen før åpningen.

– På vår avdeling vil det være produksjon nesten hele tiden. Bakerne jobber på natta, så kommer konditorene kl 08. Det er en vanvittig stor utfordring å drive avdelingen på et slikt hotell med så høy standard, vi har ikke så stor plass å jobbe på og det er veldig mange produkter som skal lages. Alle produkter må være 100 prosent og jeg må følge opp alt, samt at jeg skal være i produksjonen selv, sier Cathrine.

Konseptet Afternoon Tea har hatt en pangstart med opptil 350 gjester på lørdager. I Palmehaven får gjestene servert lekre delikatesser som sitron bavaroise med sjokolade og bringebærganache, Valhrona melkesjokolademousse med mandelbunn og salt karamell, makron med pasjonsfruktkrem og franske mandelkaker.

Konseptet Afternoon Tea har hatt en pangstart med opptil 350 gjester på lørdager. I Palmehaven får gjestene servert lekre delikatesser som sitron bavaroise med sjokolade og bringebærganache, Valhrona melkesjokolademousse med mandelbunn og salt karamell, makron med pasjonsfruktkrem og franske mandelkaker.

Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen, Vest Vind Media

Populær selskapstradisjon

Konditorene leverer produkter til 5 forskjellige konsepter på hotellet. Noe av det som trigger konditorsjefen mest, er konseptet Afternoon Tea. Dette er en selskapstradisjon med britiske røtter som serveres i Palmehaven på lørdager.

Afternoon Tea kan gjestene nyte fingersandwich, scones med bærkompott og Rørosrømme, samt makroner som varierer etter sesong. Og så klart petit fours, som består av sitron bavaroise med sjokolade og bringebærganache, Valhrona melkesjokolademousse med mandelbunn og salt karamell, makron med pasjonsfruktkrem og franske mandelkaker. Alt serveres i etasje-fat med ditt eget valg av signatur-te eller øvrig drikke. Cathrine skal selv møte gjestene ved servering så mye hun har tid til.

Og konseptet har blitt tatt vel imot av både hotellgjester og trøndere.

– Afternoon Tea-konseptet har tatt fullstendig av. Vi har hatt lørdager med 250 forhåndsbestilte i Palmehaven og det krever en enorm produksjon. Men glade og fornøyde gjester, supre kolleger og ikke minst et fantastisk konditorteam gjør at alt stresset er verd det. Første helgen i mai brettet vi opp ermene og tok imot 350 på Afternoon Tea og konfirmasjoner i alle hjørner og rom på huset, forteller Cathrine.

Afternoon Tea i Palmehaven. Rettene serveres i etasje-fat og man kan kjøpe hotellets signatur-te som drikke.

Afternoon Tea i Palmehaven. Rettene serveres i etasje-fat og man kan kjøpe hotellets signatur-te som drikke.

WILLIAM LEE-WRIGHT

Hektisk rolle

Konditorene har 4,8 årsverk . I tillegg er det ansatt tre bakere, samt en bakerlærling. En viktig del av jobben som konditorsjef er å følge opp at alt av produkter er perfekt før det går ut til gjestene, samt varebestilling. På toppen kommer personalansvar og så mye jobbing i produksjonen som tiden tillater.

– Vi har vært i gang på kjøkkenet siden midten av mars. Det har vært altoppslukende, slitsomt, stressende, veldig givende og hektisk. Hotellet har vært veldig godt besøkt siden vi åpnet dørene og det merkes jo på kjøkkenet, sier Nilsen.

Jobber med smakene

Nye produkter skal utvikles med varierende sesonger. Her blir Cathrine en viktig brikke.

– Jeg er veldig opptatt av både smaken og teksturen i produktene og dette blir viktige faktorer når jeg skal utvikle nye produkter. Gjestene våre skal få produkter som overrasker dem på flere måter. Dette er slik jeg vil ha produkter når jeg skal spise de selv, det må være mer enn bare ett pent utseende. Jeg har hodet fullt av ideer, og produktutvikling er en spennende del av jobben.

– En jobb som dette er veldig spennende, og jeg kjenner på en viss grad av forventningspress. Det går det døgnet rundt og arbeidsmengden er stor. Jeg tenker på dette nesten hele døgnet. Kvaliteten må være på topp hele tiden, vi kan ikke bomme. Men samtidig er det veldig moro, mange dyktige kolleger, hyggelige gjester og jeg har de beste råvarene tilgjengelig. Så det er spennende tider. Tiden går fryktelig fort, 9. mai har vi offisiell åpning og uken etter 17. mai er hotellet fullbooket med lange ventelister, avslutter konditorsjef Nilsen.