Denne prisen har blitt delt ut årlig siden 2012, og ble opprettet for å stimulere til et godt glutenfritt tilbud på markedet.

Årets glutenfrie produsent

Prisen for Årets glutenfrie produsent er tildelt Norgesmøllene AS for deres møysommelige utvikling av og satsing på gode glutenfrie produkter.

I juryens begrunnelse står det følgende:
Norgesmøllene har i løpet av få år opparbeidet et stort sortiment av ulike typer glutenfritt mel og melmikser. I arbeidet vektlegger de viktige kvaliteter som smak, konsistens, utseende og sunnhet. Emballasjen er delikat og tydelig merket, både når det gjelder innhold, bruksmåte og symbolbruk. Produktene deres er tilgjengelige i flere kjeder over hele landet. De jobber kontinuerlig med å forbedre produktene i forhold til forbrukernes erfaringer og ønsker. En stor honnør til Norgesmøllene for deres fremragende innsats for tilbud og spredning av gode, glutenfrie produkter.

Årets glutenfrie konditori

Brustadbakeren i Rogaland er tildelt prisen for Årets glutenfrie konditori på grunn av deres omfangsrike, smakfulle tilbud av ferske, glutenfrie bakervarer.

Fra juryen heter det følgende:
Brustadbakeren tilbyr velfylte disker med et bredt utvalg av fersk, glutenfri bakst. De har to utsalgssteder, og det glutenfrie tilbudet deres er godt synlig både i diskene og på nettet. De er spesielt kjent for sine fantastiske glutenfrie skoleboller. Brustadbakeren har i løpet av kort tid opparbeidet seg en sentral posisjon, og er viktig for mange som ønsker å spise glutenfritt. En stor honnør til Brustadbakeren for deres gode tilbud og satsing på lekkert, glutenfritt bakverk.

ASIA Aker Brygge fikk prisen for Årets glutenfrie serveringssted 2019 for det gode og omfattende glutenfrie tilbudet på restauranten!

Glade vinnere

– Det er med stor glede og stolthet vi mottar prisen for Årets glutenfrie produsent, sier Martha Stokka, kategorisjef for glutenfritt. Vi jobber hardt for å utvide det glutenfrie sortimentet, og har hatt godt samarbeid med NCF i utviklingen av nye produkter. De som må spise glutenfritt er en svært engasjert forbrukergruppe.

– Det er en stor ære å bli kåret til Årets glutenfrie konditori. Vi startet det glutenfrie bakeriet vårt på Tjensvoll i september i fjor, og tilbyr ferske glutenfrie bakervarer hver dag, hele året, til og med 1. juledag, sier daglig leder Tove Pedersen i Brustadbakeren.

– Denne prisen betyr mye for oss, og gjør oss bare enda mer motivert til å skape gode glutenfrie bakervarer, sier bakerisjef Umidjon Shamirzaev.