BKLF-direktør Gunnar Bakke.
BKLF-direktør Gunnar Bakke.

BKLF med ny læreplass-garanti

- Alle som velger baker- eller konditorfag vil få tilbud om lærlingeplass.

Publisert Sist oppdatert

En lærlingegaranti viser med all tydelighet at bakerbransjen er en offensiv bransje, som virkelig ønsker å satse på ungdom for fremtiden.

Onsdag 1. mars er søknadsfristen for videregående opplæring. Nå kommer Baker- og Konditorbransjens Landsforening (BKLF) med et nytt løfte for å få flere unge til å velge baker- og konditorfag:

– Vi er stolte av å kunne si at alle som velger baker- eller konditorfag vil få tilbud om lærlingeplass. Det betyr at unge elever nå har en unik mulighet til å velge en karrierevei som både er spennende og nødvendig for Norge som nasjon, sier BKLF-direktør Gunnar Bakke i en pressemelding.

Læreplass-garantien gis gjennom Baker- og Konditorbransjens Opplæringskontor (BKO).

– En lærlingegaranti viser med all tydelighet at bakerbransjen er en offensiv bransje, som virkelig ønsker å satse på ungdom for fremtiden, sier Bakke.

Store muligheter

Han mener at det er store karrieremuligheter for ungdom som ønsker å satse innen bakerfaget.

– Vi ser at forbrukerne i stadig større grad er opptatt av kortreiste kvalitetsprodukter . Vi tror derfor vi vil se en sterkere trend innen norske bakervarer, laget på korn fra den norske bonden, i årene som kommer. Det håper vi også dagligvarekjedene og politikerne merker seg, slik at rammevilkårene for bransjen blir forbedret, sier Bakke.

Viktig rolle

Han viser dessuten til bakerbransjens avgjørende rolle for å sikre norsk matforsyningssikkerhet, samtidig som ekte håndverksbakerier er noe forbrukerne ønsker mer av.

– Det er urolige tider i verden og Norge. Bakerbransjen sørger for at korn fra bonden ender som brød på bordet til folk flest. Det må Norge gjøre mer av i usikre tider. Samtidig er dette en karrierevei som er trygg og spennende for unge elever i det som kan bli urolige tider på arbeidsmarkedet.

 

Powered by Labrador CMS