Vibekle Løseth og Tonje Holtungen fra BKL er ansvarlige for kaken som skal lages til HM Droonning Sonjas 80-års jubileum.
Vibekle Løseth og Tonje Holtungen fra BKL er ansvarlige for kaken som skal lages til HM Droonning Sonjas 80-års jubileum.

BKL lager kake til H.M. Dronning Sonja

Baker- og Konditorlandslaget har fått jobben med å lage kaken som skal serveres i H.M Dronning Sonjas 80-års dag den 4. juli.

Publisert Sist oppdatert

– Det er veldig spennende for oss på Landslaget å få lov til å være med å feire Dronningen. Tonje Holtungen

Kaken som skal lages til jubileet er, elegant nok, en dronningkake. Det er valgt ut lokale, kortreise råvarer som er i sesong nå. Sommerlige og friske smaker vektlegges. Blant råvarene til jubileumskaken finner vi jordbær fra Lier, hylleblomst fra Telemark og basilikum fra Eiker.

Noen råvarer har reist lengre; mandler fra Marocco, kremost fra Italia, sjokolade fra Frankrike og vanilje fra Tahiti. Pynten vil holdes lett og sommerlig, og speile Dronningens interesse for naturen og det franske, skrives det i en pressemelding fra BKL.

Får vist frem faget

Baker- og konditorlandslaget er glade og takknemlige for at de får være med å bidra i jubileet til H.M. Dronning Sonja, og vise frem konditorfaget.

– Vi har lagt merke til Kongeparet sitt engasjement for å løfte yrkesfag, noe som er svært viktig og betydningsfullt for oss, står det i pressemeldingen.

Kaken skal serveres til nærmere 250 inviterte gjester i Dronningsparken 4. juli.

Spennende oppdrag

De ansvarlige på BKL som står bak kaken er Tonje Holtungen, vinner av årets NM i Konditori 2017 og Vibeke Løseth, coach på konditorlandslaget og vinner av Nordens beste iskake på Nordic Bakery and Pastry Cup 2016.

– Det er veldig spennende for oss på Landslaget å få lov til å være med å feire Dronningen. Vi er glade for å få denne muligheten til å vise frem hva man kan få til ved å bli konditor og ved å være glad i yrket sitt, for Kongeparet og deres gjester, forteller Tonje Holtungen.

– Som andre på toppnivå, så trener vi masse og har lagt ned mange timer for å komme dit vi er i dag. Så vi er stolte av å vise frem hva konditorer kan lage. Vi håper unge lovende syntes det virker spennende og utfordrende med yrket vårt og at de velger akkurat vårt fag for fremtiden, sier Holtungen.

 

Powered by Labrador CMS