Kaken som skal lages til jubileet er, elegant nok, en dronningkake. Det er valgt ut lokale, kortreise råvarer som er i sesong nå. Sommerlige og friske smaker vektlegges. Blant råvarene til jubileumskaken finner vi jordbær fra Lier, hylleblomst fra Telemark og basilikum fra Eiker.

Noen råvarer har reist lengre; mandler fra Marocco, kremost fra Italia, sjokolade fra Frankrike og vanilje fra Tahiti. Pynten vil holdes lett og sommerlig, og speile Dronningens interesse for naturen og det franske, skrives det i en pressemelding fra BKL.

Får vist frem faget

Baker- og konditorlandslaget er glade og takknemlige for at de får være med å bidra i jubileet til H.M. Dronning Sonja, og vise frem konditorfaget.

– Vi har lagt merke til Kongeparet sitt engasjement for å løfte yrkesfag, noe som er svært viktig og betydningsfullt for oss, står det i pressemeldingen.

Kaken skal serveres til nærmere 250 inviterte gjester i Dronningsparken 4. juli.

Spennende oppdrag

De ansvarlige på BKL som står bak kaken er Tonje Holtungen, vinner av årets NM i Konditori 2017 og Vibeke Løseth, coach på konditorlandslaget og vinner av Nordens beste iskake på Nordic Bakery and Pastry Cup 2016.

– Det er veldig spennende for oss på Landslaget å få lov til å være med å feire Dronningen. Vi er glade for å få denne muligheten til å vise frem hva man kan få til ved å bli konditor og ved å være glad i yrket sitt, for Kongeparet og deres gjester, forteller Tonje Holtungen.

– Som andre på toppnivå, så trener vi masse og har lagt ned mange timer for å komme dit vi er i dag. Så vi er stolte av å vise frem hva konditorer kan lage. Vi håper unge lovende syntes det virker spennende og utfordrende med yrket vårt og at de velger akkurat vårt fag for fremtiden, sier Holtungen.