Hvert år arrangeres verdens største bransjemesse for søtsaker og snacks i Köln. Nå er 2017-utgaven nettopp avsluttet, og messen samlet i år rundt 1650 utstillere fra 68 land.

En av de mest populære kåringene under ISM-messen er den såkalte «New Product Showcase», hvor hundrevis av folk stemmer frem årets beste nye innovasjoner. I år ble 220 produkter presentert i denne konkurransen, og her er de tre som fikk flest stemmer:

1. Uflaks-kjeks

Det nye tyske produktet Pechkeks, eller uflaks-kjeks på norsk, ble stemt frem som årets beste og mest innovative. I motsetning til den velkjente «The Fortune Cookie», bringer ikke uflaks-kjeksen med seg hell og lykke eller spådommer om suksess. I stedet er meldingene direkte og ærlige. Produktet er designet for folk som ikke tar seg selv for høytidelig og tåler en spøk, opplyser selskapet.

2. Grønnsakschips

Andreplassen gikk til det tyske selskapet ChipsBox, for deres organiske grønnsaksboks – en boks med chips laget av grønnsaker. Produktet er organisk, vegansk, glutenfritt og ikke fritert.

Selskapet ChipsBox har som mål å lage et sunnere alternativ til tradisjonelt potetgull, og denne nye grønnsakschipsen fikk god mottakelse på ISM i Köln. Foto: ISM

Selskapet ChipsBox har som mål å lage et sunnere alternativ til tradisjonelt potetgull, og denne nye grønnsakschipsen fikk god mottakelse på ISM i Köln. Foto: ISM

Foto: ISM

3. Belgisk sjokolade

Den belgiske sjokoladeprodusenten Pralibel kom på tredjeplass med en ny konfekt. Dômes er navnet på produktet, som består av halvsirkel-formede sjokoladebiter med ulike fyll, pakket i en elegant, rund eske.

Den belgiske sjokoladeprodusenten Paribel fikk skryt for sine nye Dômes og den lekre runde esken. Foto: ISM

Beste innpakning

I år ble det i tillegg delt ut en pris for beste nye innpakning. Denne gikk til godteriprodusenten tri d’Aix for deres marshmallow-innpakning. Posen var designet som en sekk med grillkull, men med tradisjonelle hvite marshmallows inni.

Innpakningsprisen, som ble delt ut for første gang i år, gikk til tir d’Aix for denne marshallows-grillposen. Foto: ISM