BaKo AS, som er et selskap under Orkla Food Ingredients, har inngått en avtale om kjøp av 100 prosent av aksjene i Sigurd Ecklund.

Sigurd Ecklund er en veletablert leverandør av blant annet emballasje, dekorasjon og bakeingredienser. Selskapet omsatte i 2020 for 25 millioner kroner og har fem ansatte og kontor på Gjelleråsen utenfor Oslo.

– Sigurd Ecklund har en portefølje som er godt komplementær til BaKo. De tar også med seg verdifull erfaring innenfor online-salg. Vi kan tilby våre kunder et enda bredere produktspekter og styrke oss som partner for bakerisektoren, sier Svein Vestreng, daglig leder i BaKo.

– Vi har vært et lite familieselskap gjennom flere generasjoner, men dessverre gjør min nåværende helsesituasjon det umulig for meg å drive firmaet videre. Vi har kommet fram til at det er riktig tidspunkt å bli en del av en større enhet, og vi tror BaKo er best i stand til å utvikle virksomheten videre. Dette er en god løsning for våre kunder, sier Geir Hansen daglig leder hos Sigurd Ecklund.

Partene er blitt enige om ikke å offentliggjøre kjøpesummen.