Det Norske Måltid er en konkurranse for å finne de beste mat- og drikkeproduktene i landet. I år fyller konkurransen 10 år og bakst er ny kategori. Det Norske Måltid har som hovedformål å bidra til næringsutvikling gjennom å øke etterspørselen, skape stolthet og styrke omdømmet for norsk matproduksjon.

– Jeg har store forventninger til denne konkurransen, og jeg er veldig glad for at bakst får sin egen kategori i Det Norske Måltid. Jeg har lenge tenkt at bransjen vår skulle vært med på denne mathappeningen, og nå har vi muligheten til være med å løfte frem norske bakervarer på en positiv måte, forteller Gunnar Bakke til Bakeri.net.

Bakst ny kategori

Nytt av året er altså bakst og her skal man søke etter det beste innen tradisjonelt og nytt bakverk/kaker som opprettholder kvaliteter ut over det helt dagsferske.

– Når det gjelder kategorien bakst, så er det jo sånn at produktene ikke kan være nystekt på grunn av konkurranseformen. Her skal det være produkter som innehar kvaliteter utover ferskhet. Det finnes veldig mye bra slike produkter i bransjen og det blir veldig spennende å se hvilke produkter som kommer frem til delfinalen.

Konkurransen er bygget opp av delfinaler som arrangeres rundt om i landet, gjerne i forbindelse med matbegivenheter eller festivaler av forskjellig slag. Årets Bakst skal kåres under Dyrskun`n i Seljord i september.

Det er her Gunnar Bakke sitter som jurymedlem og i denne delfinalen skal Årets Bakst og Årets Grønne (foredlet) kåres.


Her kan du melde deg på! 


God PR

– Dette er jo en flott markedsføring av bransjen, bedriftene og menneskene bak. Dette bør engasjere, på samme måte som i resten av matbransjen, og jeg er veldig spent på å se hva som dukker opp av produkter. De som vinner i delfinalene kommer jo til den store finalen i 2018 sammen med resten av vinnerne i de forskjellige kategoriene. Da samles hele den norske matbransjen og det er flott at vi kan være med på dette, sier Bakke.

Bakke tror dette kan bli starten på en spennende reise for norsk baker- og konditorbransje og at det vil bli en fin arena å få vist frem produktvariasjonen som finnes i landet vårt.

– Dette står og faller på at bransjen bidrar med gode produkter til konkurransen, så jeg oppfordrer alle som mener de kan bidra til å sende inn sine produkter. Dette er en konkurranse som mange følger med på, avslutter Bakke.

Resten av juryen i delfinalen består av mesterkokk Geir Skeie (Bocuse d’Or 2009, Brygga 11), Nils-Henning Nesje (Bondelagskokk 2017), Anita Løyning (Oldermann NKL Rogaland) og Britt Elisabeth Fossdal (Designkokken), samt Gunnar Bakke (Baker- og Konditorbransjens Landsforening).