– Dette er en stor anerkjennelse! Vi vet at konkurransen er beinhard, så dette er vi naturligvis grunn til å være stolte av, sier kjedesalgsdirektør Tom Nordeng.

Undersøkelsen hvor Bakers gikk til topps med gjennomgående høy score ble gjennomført med svar fra 540 butikksjefer i KIWI. Over 80 leverandører ble målt på kriterier som eksempelvis riktige nyhetslanseringer, utsolgtsituasjoner og selgernes samarbeidsevne.
– Det er målrettet arbeid som ligger bak, for tre år siden kom vi på 14. plass, i fjor kom vi på 4. plass og i år klarte vi å ta seieren. Dette er meget stort og en lagseier, sier salgs- og markedsdirektør, Kai Erik Thune.

– Bakers og KIWI jobber godt sammen i alle ledd – det bekreftes i denne undersøkelsen. Ekstra moro er det å se den gode veksten vi har på brød, nå etter at designet på posene ble endret og  «Vårt minste brød» ble lansert og, sier kategoriansvarlig i KIWI, Grethel Ellefsen.

 

Brettet opp ermene

Bakers har tatt en rekke grep både på design og sortiment.

– Brød har fått mye ufortjent dårlig omtale, sier Nordeng til Dagligvarehandelen. Det er derfor vi har gått ut til forbruker med informasjon om brød, der vi slår hull på en del myter. Brød er ikke usunt! fastslår kjedesalgsdirektøren.

Topp 10 i årets undersøkelse:

1.     Bakers

2.     Orkla Confectionery & Snacks (Nidar/Sætre)

3.     Grilstad

4.     Mondelez (Freia)

5.     Maarud

6.     Pierre Robert Group

7.     TINE

8.     Bama Dagligvare

9.     Unil

10.   Swedish Match (snus, fyrstikker)

– Fargene på posene indikerer grovheten, og på forsiden av emballasjen er det enkelt for kunden å se hva brødene inneholder. Det er en forenklet varedeklarasjon som gjør det lett for kundene å sette seg raskt inn i. Fullstendig innholdsfortegnelse finnes på baksiden, sier Grethel Ellefsen, og legger til: – Fargekodingen gjør det også lettere for butikkene å ha oversikt over hva som finnes i hyllen. Det er ikke et krav å ha alle brød helt frem til stengetid, men de skal ha minst ett brød i hver kategori. Nå ser de fort hva de har inne.

Det er også gjort endringer i reseptene. Bakehuset Bakers har fjernet både salt og palmeolje, og dessuten forlenget bakeprosessen for å få bedre brød. I Kiwi har alle de små og store grepene gitt uttelling, men i senere tid er det særlig ett satsingsområde som har fått fart i brødhylla.
–  Den nye serien med småbrød har tatt skikkelig av. I perioden uke 38-44 har vi solgt 621 000 småbrød! Det innebærer 440 brød per butikk i uka, og brødvolumet har økt med 10 prosent siden lanseringen, smiler Grethel Ellefsen til Dagligvarehandelen.