Hun står bak bakeboken som Larsnes Sogelag har gitt ut på dugnad. Reidar og Bergljot Haugen drev bakeriet på Søre Sunnmøre i en årrekke. Oppskriftene deres og noen av redskapene fra bakeriet havnet hos historielaget, og nå har oppskriftene blitt en populær bok.

Håndskrevet

– Vi fikk en håndskrevet oppskriftsbok av etterkommerne deres. Vi har vært tro mot den og bare skrevet av det som sto der, forteller Nystøyl.

Det ble en omfattende dugnadsjobb for å få alt på plass. – Vi har laget en del av kakene og tatt bilde av dem. Det ble mye arbeid, og vi fikk hjelp av mange, sier hun.

Oppskriftene fra Reidar Haugen på Larsnes Elektriske Bakeri er tatt vare på i bokform.

Oppskriftene fra Reidar Haugen på Larsnes Elektriske Bakeri er tatt vare på i bokform.

Hilde Brune Nystøyl snakker om Larsnes Elektriske Bakeri som et viktig innslag i bygda og en møteplass der folk samlet seg. Bakeriet var et familieforetak som også solgte kolonialvarer.

213 oppskrifter

Nå har hun og de andre i historielaget samlet 213 oppskrifter i den ferske boken. Noen savner produkter som de husker, og de er heller ikke sikre på om alle de 213 produktene var å finne i disken. Men de kjenner igjen de fleste – og lokalavisen Vestlandsnytt trekker spesielt frem de legendariske sjokoladesnittene med oppskrift som har vært hemmelig frem til nå.

– Vi gikk helt tomme for bøkene. Vi solgte førsteopplaget på 200, og enda flere spør etter boken og vil kjøpe den, forteller Hilde Brune Nystøyl.

Aristokratar – et av de mange kjende produktene fra Larsnes Elektriske Bakeri som nå er ute i bokform.

Aristokratar – et av de mange kjende produktene fra Larsnes Elektriske Bakeri som nå er ute i bokform.

Foto: Håkon Vestnes