Det økologiske surdeigsbakeriet Daglig Brød i Oslo har de siste årene satset mest mot hotell- og restaurantbransjen. Så da Norge ble korona-stengt 12. mars i år mistet bakeriet 90 prosent av omsetningen sin over natten.

– Vi kunne ha lagt oss ned og ventet på døden. Alle hadde forstått det. Men vi er stae, og det er vanskelig å gi opp noe som har livets rett, sier gründer og daglig leder Paul Grønseth i et intervju med DNB.

Han hadde lenge hatt lyst til å gjøre noe positivt for nabolaget sitt på Ekeberg, og nå var tiden inne.

Overveldende respons

Grønseth opprettet Facebook-gruppen Brød til Ekeberg, som er en gruppe der folk i nabolaget kan bestille hjemlevering av brød og bakervarer. Tilbudet ble tatt godt imot, og gruppen har nå over 800 medlemmer.

– Responsen har vært helt overveldende, og dette har gjort at vi har klart å holde maskineriet i gang gjennom krisen. Vi har til og med ansatt flere folk i denne perioden. Dette er en konsekvens av at vi har verdens beste kunder, sier Paul Grønseth i et intervju med TV 2-programmet God Morgen Norge, som nylig kåret ham til dagens hverdagshelt på grunn av initiativet.

En skikkelig ildsjel

Kunden som nominerte Grønseth i kåringen begrunnet det slik: «Han har gitt oss en god og smakfull grunn til å stå opp om morgenen». Vedkommende trakk også frem at initiativet har skapt glede og samhold i nabolaget. Hun beskriver til slutt Grønseth som «en skikkelig ildsjel».

Konseptet nabolagsbrød er nå utvidet til flere nabolag i hovedstaden. Daglig Brød er også en av leverandørene til Morgenlevering.

For tiden er det Thomas Boldt, tidligere konditorsjef ved Hotel Bristol og bakerisjef ved Maschmanns, som er bakesjefen i Daglig Brød.