Helge Gjerdalen Holte er storfornøyd. Endelig har Bakeriet i Bagn fått passende produksjonslokaler.

– Det er veldig bra å komme inn i lokaler som er tilpasset det en skal bruke dem til. Vi holdt til i et gammelt samvirkelag som ble bygd på 1980-tallet. Skulle vi vært der, krevdes det mye tilpasninger, sier Holte.

Lokalene etter Eggum

Bedriften hans har overtatt lokalene etter Eggums Bakeri på Fagernes. – De gamle lokalene våre var et helt greit utgangspunkt for å starte, men ikke egnet til å drive i fremover, fastslår han.

Til lokalavisen Valdres forteller han at tanken var å flytte dit i fjor, men så kom koronaen og unntakstilstanden. Nå, derimot, går det an å vokse slik ambisjonen er å gjøre.

Selv om lokalene er nye, er produktene de samm30e. Bakerne arbeider som før, bare i litt større målestokk. – Produktet vil vi ikke rokke ved, sier han.

Norges nest beste

Kanelsnurrene fra Valdres utropes til Norges nest beste.

Kanelsnurrene fra Valdres utropes til Norges nest beste.

Det største produktet er kanelsnurrene. De står ikke for halvparten av omsetningen, men det er ikke mye om å gjøre. Dessuten er kanelsnurrene Norges nest beste, ifølge Helge Gjerdalen Holte. Du skal operere med sannheten, nemlig.

Men hvem er det som baker de beste kanelsnurrene, da?

– Det skal ikke jeg bestemme, ler Holte. Her går han etter kjøttkakeprinsippet, nemlig. Mors kjøttkaker er alltid verdens beste – det beste du kan håpe på, er å lage dem som er en god nummer to.

Blir Bakeriet i Valdres

Sommeren har vært god i Valdres. Norske turister har kommet til dalen, stoppet og handlet. – Norske turister setter pris på lokalt og ekte håndverk, sier Holte.

Nå har Bakeriet i Bagn utsalg i Aurdal, produksjon på Fagernes og selger gjennom alle dagligvarebutikkene i Valdres unntatt Kiwi. Da passer ikke navnet helt lenger.

– I løpet av høsten bytter vi navn til Bakeriet i Valdres, forteller Helge Gjerdalen Holte.