Bakeriet AS satser på direktelevering

Bakeriet AS ville ha flere ben å stå på. Nye utsalg ble først vurdert, men valget falt til slutt på hjemlevering og catering.

Publisert Sist oppdatert

Folk vil jo ha det mer og mer lettvint.

Vi ser på direktelevering av brød- og bakervarer til private husholdninger som en moderne form for bakeriutsalg, sier markedssjef i Bakeriet AS, Tina Østrem, til Bakeri.net.

Bakeriet AS består av tre bakerier som ligger i Bodø, Brønnøysund og Mo i Rana. Konsernet omsatte for cirka 135 millioner kroner i 2015 og har nesten 140 ansatte fordelt på 70 årsverk. Hovedkontoret ligger på Mo i Rana. I tilknytning til fabrikken på Mo har Bakeriet AS også sitt eneste bakeriutsalg. Mesteparten av distribusjonen går ellers gjennom dagligvarehandelen. Men dagligvaremarkedet har som kjent blitt tøffere og tøffere med årene.

Nå kan folk i Bodø og Mo i Rana få levert ferske bakervarer rett på døren seks morgener i uken. Foto: Bakeriet AS
Nå kan folk i Bodø og Mo i Rana få levert ferske bakervarer rett på døren seks morgener i uken. Foto: Bakeriet AS

— Derfor ville vi nå ha noen flere ben å stå på. Vi vurderte utsalg, men besluttet altså heller å gå for direktelevering til private husholdninger fordi vi tror dette er mer fremtidsrettet. Folk vil jo ha det mer og mer lettvint, utdyper Østrem.

Morgenbrød

Den siste tiden har morgenbrod.no vært under uttesting og for noen dager siden ble tjenesten offentlig lansert.

— Tilbakemeldingene vi fikk etter testperioden var veldig gode. Vi gjennomførte også en spørreundersøkelse i etterkant, som viste at mange vil fortsette å bruke tilbudet, særlig på lørdager, forteller Østrem.

Ved å bestille før klokken 21 på kvelden kan private husholdninger få brød og andre bakervarer levert rett på døren mellom klokken fem og syv på hverdagsmorgener og mellom klokken seks og åtte på lørdagsmorgener. En sms forteller kunden når leveringen er gjort.

Håper å gå i null

Flere store byer i Sør-Norge har allerede lignende tilbud gjennom for eksempel brodboksen.no og morgenlevering.no. Morgenbrod.no er utviklet spesielt for Bakeriet AS, som har investert et sted mellom en halv og en hel million kroner på satsingen.

— Det blir vel vanskelig å tjene penger på dette i starten?

— Ja, på kort sikt blir det vanskelig å få butikk ut av dette her. Men som sagt tror vi at dette er fremtiden, og vi ønsket derfor å komme i gang tidlig for å få en posisjon i markedet her i nord. Vi tror det skal være mulig å få en lønnsom drift på sikt. Før det håper vi på å gå i null, forteller Østrem.

Brødene som selges på morgenbrod.no koster fra 38 kroner og oppover. Ved bestillinger over 100 kroner er levering gratis.

Nordcatering

Nylig lanserte Bakeriet AS også et nytt tilbud innen catering: Nordcatering, som i første omgang kun leverer i Bodø.

— Det gjorde vi også for å få flere ben og stå på. En annen grunn var at vi ønsket å utnytte potensialet til smøreavdelingen vår i Bodø bedre, sier Østrem.

Nordcatering henvender seg både til privat- og til bedriftsmarkedet. Kunden kan komponere sitt eget koldtbord på nett, og i likhet med morgenbrod.no, tilbyr også nordcatering.no direktelevering «på døren».

Powered by Labrador CMS