Samtidig som den vanlige produksjonen har gått sin gang, har det vært hektisk byggeaktivitet hos Bakeriet Mo i Rana den siste tiden. Resultatet er et splitter nytt og litt større bakeriutsalg, som betjenes av en mer effektiv og strømlinjeformet produksjon.

Forbedringene har kostet fire millioner kroner til sammen, og arbeidet har tatt to og en halv måneder.

Enklere logistikk

– I tillegg til at vi har bygget om og fornyet utsalget, har vi gjort noen endringer i produksjonen, forteller markedssjef Tina Østrem i Bakeriet AS, Mo i Rana.

Tidligere var det lang vei mellom smøreavdelingen og utsalget, noe som var med på å gjøre logistikken tungvinn. Nå er smøreavdelingen flyttet vegg i vegg med utsalget. Ordrekontoret er også oppgradert og flyttet. Videre er inn- og utslusingen av produksjonsansatte forbedret og det er investert i en ny kjøle.

– Dette har gitt oss en mye enklere internlogistikk med bedre produksjonsflyt, sier Østrem.

Salatbar og spesialprodukter

I selve bakeriutsalget er alt fra tak til vegger og inventar byttet ut. Det nye lokalet fremstår som lysere, større og mer oversiktlig.

Bakeriutsalgets drømmeboller. Foto: Bakeriet Mo i Rana

Bakeriutsalgets drømmeboller. Foto: Bakeriet Mo i Rana

Foto: Bakeriet Mo i Rana

– Nå får vi presentert produktene våre på en mye bedre måte, og vi har i tillegg fått plass til flere varer. Det nye utsalget setter startskuddet for en langt mer offensiv satsing på lunsjmat, kaker og bakervarer, sier Østrem.

Lunsjmat står for en stor del av omsetningen til bakeriutsalget, og dette tilbudet er nå blitt utvidet med en ny salatbar.

– Vi ønsker også at bakeriutsalget skal være et sted kundene kommer når de søker de ekstra gode brødene. Derfor vil vi tilby ferskere varer enn før, og flere spesialprodukter som i dag ikke finnes andre steder i byen. Byggbrødet vårt er et slikt eksempel, forteller Østrem.

– Hvilke tilbakemeldinger har dere fått fra kunder og besøkende etter omleggingen?

– Tilbakemeldingene har vært gode. Kundene våre er veldig fornøyde. Vi regner også med å få mange nye kunder som følge av omleggingen her, sier markedssjefen.

Ny logo

Bakeritusalget på Mo er organisert som en egen driftsenhet, som leier lokaler av Bakeriet AS, Mo i Rana.

– Fremover ønsker vi å tydeliggjøre dette skillet, og derfor har Bakeriutsalget nå også fått ny logo, forteller Østrem.

I tillegg er åpningstiden til bakeriutsalget blitt utvidet, og driftssjef Gunnar Kalstad ser ikke bort i fra at han må ansette flere folk:

– Det kan bli nødvendig, vi må se etter hvert, sier han til Rana Blad.