Det tidligere familieeide Warrens Bakery omsatte for 16,2 millioner GBP (nærmere 200 millioner NOK) i 2018 og har om lag 50 utsalg i Cornwall regionen, sørvest i England. De kaller seg verdens eldste konditori (de har de tidligere blitt utfordret på tituleringen av myndighetene, men vant saken) og har holdt det gående siden 1860.

Legger ned bakeriet

Nå har de utfordringer med inntjeningen og må legge ned bakeriet i St Just, der alt startet for 160 år siden. Det ser også ut som at 18 utsalg skal legges ned, skriver plymouthherald.co.uk. Selskapet uttaler seg til avisen og sier det er Brexit som skaper usikkerheten rundt pengestrømmen. Man regner med at om lag 80 arbeidsplasser står i fare.

– Som reaksjon på fortsatt usikkerhet om Brexit og den pågående forbruker-påvirkningen, har vi tatt den ekstremt harde beslutningen om å foreslå en omstilling av virksomheten. Med tristhet og et tungt hjerte er vi i dialog med personalet og undersøker effektiviserings-alternativer, noe som kan føre til et betydelig tap av arbeidsplasser i hele området, sier en talsperson for bakeriet.