I 2013 åpnet Ødegaarden Bakeri & Konditori kafeen på Gammelbua i Kvam og i følge reisebloggerne, er det stor sett bare lokalkjente som finner utsalget. Helt til nå, skriver Gudbrandsdølen Dagningen.

Ledelsen i Gudbrandsdalsvegen tok med seg reiselivsjournalister og bloggere på en rundtur i området for å vise frem hva som finnes av severdigheter og serveringssteder langs ruta og Gammelbua var ett av stoppene.

Vil tilbake

Og skrytet lot ikke vente på seg;

– Jeg har sittet i de fineste Wienerkafeer og spist Sachertorte, men vil mye heller tilbake til Gammelbua på Kvam og be om enda et stykke Verdens Beste, skriver Elizabeth Lingjærde på nettstedet Bortebest.no

– En bortgjemt perle, som nesten bare de lokale vet om. Sving av nye E6 ved Kvam for en kafferast her og en titt på Gudbrandsdalens eldste handelsbygning. Sjekk ut den kule disken med vindu(!) og smak bestselgeren napoleonskake, skriver nettstedet Unikesteder.no.

– Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har sust av gårde i bil på den nye E6 på vei til Vågå, uten å vite hva som har ligget av perler i Gudbrandsdalsvegen. Nå som jeg vet det, må jeg jo dele bygde-perlene, og sørge for at dere ikke bare raser forbi, skriver Reiseperler.com.

Mai-Britt Øybrekken styrer i Gammelbua og håper på mange besøkende i sommer.

Mai-Britt Øybrekken styrer i Gammelbua og håper på mange besøkende i sommer.

Foto: Gudbrandsdalsvegen

Fantastisk bra reklame

– Dette er reklame som ikke kan kjøpes for penger. Vi tror de flotte omtalene vi har fått på diverse blogger og i ukeblader vil påvirke omsetningen vår positivt nå i sommer, sier daglig leder i Ødegaarden Bakeri & Konditori, Anne Gunn Viken til Bakeri.net.

– I går kom det to bobiler sammen til Gammelbua med turister fra Nord-Norge. De fortalte at de hadde lest om oss i et ukeblad, så det er ingen tvil om at denne omtalen trekker folk hit. Det er fantastisk bra reklame for oss, forteller Viken.

Blir stolt

– Vi får mange reaksjoner når folk kommer inn. De blir forundret over å se et slik sted. Mange sier at det er som å komme hjem til bestemor. Med blondegardiner og geranium i glaset. Napoleonskaka er noe folk spør mye etter. Det var faktisk en som hadde reist i tre timer for å kjøpe napoleonskake til kona si, fordi hun hadde bursdag.

– Jeg blir stolt. Det er skikkelig morosamt. Jeg stortrives her. Jeg håper det kommer mange innom nå i sommer, sier Øybrekken når hun har lest reisebloggene.

Napoleonskake er en av storselgerne i Gammelbua. Alle bakervarer produseres i bakeriet på Vinstra.

Napoleonskake er en av storselgerne i Gammelbua. Alle bakervarer produseres i bakeriet på Vinstra.

Foto: Gudbrandsdalsvegen

Verdens beste

På Gammelbua selges det mye napoleonskake og Verdens Beste, men de har samme sortimentet som de andre utsalgene med søtbakst og brødvarer.

Ødegaarden Bakeri & Konditori har produksjon på Vinstra og har to utsalg der. Samt Gammelbua på Kvam og ett i Otta. De leverer også bakervarer til Ysteriet kafé på Fåvang og produserer 1200-1500 brød hver dag.