Kristiansand har mange solide bakerier. The Odd Bakery vil skille seg ut:

– Vi gjør det vi gjør, og sammenlignet med de andre er vi på to helt forskjellige punkter, sier daglig leder Ørjan Toreid Eriksen.

Sammen med Kevin MacLeod og Benjamin Turan Dogan åpnet han dørene til bakeriet 30. september. I forkant hadde han sagt fra svært tydelig i avisen Fædrelandsvennen: – Det er mange bakerier i byen, men nesten ingen bakere!

Gikk tomme

– De har vært full trøkk fra dag én. Vi har slitt med å henge med, og de første ukene klarte vi ikke å lage nok. Nå har det stabilisert seg, og vi begynner å finne ut hvor mye vi skal ha, forteller Eriksen.

Kardemommebollene er et eksempel på hvordan The Odd Bakery vil gjøre det: De bakes med norsk mel fra Kvelde Mølle og økologisk hel kardemomme som de knuser selv.

Kardemommebollene er et eksempel på hvordan The Odd Bakery vil gjøre det: De bakes med norsk mel fra Kvelde Mølle og økologisk hel kardemomme som de knuser selv.

Foto: The Odd Bakery

For de tre partnerne er det viktig å få vist frem hva de gjør og hva de brenner for. – Vi føler at det ellers blir veldig mange store bakerier som produserer mye på én plass. Vi synes det er gøy å gjøre noe annet. Vi baker det vi har lyst til, og ikke det vi må, sier han.

På sparebluss

De er bare to bakere som står i et bitte lite lokale, som han sier det. Egentlig skulle de to bytte på og arbeide hver sin uke. Slik gikk det ikke – de må være på plass hele tiden.

Det er ikke romslig i lokalene i Kronprinsens gate i Posebyen. De ville teste først, for å se om bakeriet er liv laga, derfor har de ikke brukt mye penger på å komme i gang.

– Vi ville heller begynne å investere i nye ting etter hvert, hvis vi hadde mulighet. Vi trengte mer kjøleplass, og det har vi allerede fått råd til å kjøpe, forteller Eriksen.

Null gjær

Odd Bakery-eierne er opptatt av håndverk og surdeig. – Vi baker alt på surdeig. Både søtbakst, croissanter og brød. Det er ikke mange som driver med dét her på Sørlandet, så det tenkte vi at det har vi lyst til å prøve. Flere og flere er opptatt av helse i brød og av ikke bare butikkbrød. Det virker som folk synes det er veldig gøy, sier Ørjan Toreid Eriksen.

Dogan, Eriksen og MacLeod vil ha god kontakt mellom baker og kunde.

Dogan, Eriksen og MacLeod vil ha god kontakt mellom baker og kunde.

Foto: The Odd Bakery