SMAK 2017 er Nordens største møteplass for nettverksbygging, handel og verdiskaping. Messen er nå fullbooket og det er påmeldt over 400 utstillere som skal vise fram mangfoldet i norsk mat- og drikkebransje, fortalte Torill Engelberg, prosjektleder i Norges Varemesse, på en pressekonferanse om messen fredag.

Bakerbransjen blir synlig

Gunnar Bakke i BKLF fortalte på pressekonferansen om hvordan bakerbransjen skal vise seg selv frem på messen i form av Bakeland.

På 630 kvadratmeter skal 21 utstillere fremme norsk baker- og konditorbransje som spennende og innovativ, og Bakke tror mange uten direkte tilhørighet til bransjen vil komme innom Bakeland for å se.

– Baker- og konditorbransjen er jo med på SMAK-messen for første gang, og dette blir spennende. Vi har jo tidligere hatt vår egen fagmesse, men nå vil vi altså prøve å arrangere dette i et samarbeid med Norges Varemesse, sier Bakke.

Konkurranser trekker publikum

Bakke tror konkurransene vil trekke mange publikummere til Bakeland.

– Vi arrangerer to konkurranser torsdag 8. februar, nemlig Årets Ung Konditor 2017 og Årets Konditor 2017. Vi så under Nordic 2016 at veldig mange tilskuere uten bransjebakgrunn møtte opp og fulgte konkurransene der, og vi tror det samme vil skje også på SMAK-messen. Mange vil nok også komme innom Bakeland da det vil bli mulighet for å slå av en prat med Norges beste bakere og konditorer. BKL skal være tilstede på Bakeland under hele arrangementet, forteller Bakke.

 
M
ange konkurranser

Generelt satser arrangøren av SMAK 2017 på konkurranser under arrangementet. Seks konkurranser er nye av året og totalt gjennomføres det elleve konkurranser i forskjellige bransjer.

Torill Engelberg, prosjektleder i Norges varemesse, viser frem vandrepremien for NM i Pizza.

Jon-Are Berg-Jacobsen

 

– NM i pizza, både amerikansk og italiensk, er en av de spennende konkurransene som skal gjennomføres under messen, forteller Torill Engelberg i Norges Varemesse. Vi skal også ha en hamburgerkonkurranse og en borddekkingskonkurranse. En annen interessant konkurranse er NM i maskinoppvask. Det høres rart ut, men hygiene er et viktig element i matbransjen og dessuten får vi rettet fokus mot en yrkesgruppe som ikke får så mye oppmerksomhet til daglig, sier Engelberg.

Teknosatsing

En av de nye, store satsingsområdene til arrangøren av messen er IT og teknologi. Det er viktig å sette fokus på det digitale skiftet bransjen står overfor og en rekke foredragsholdere er hentet inn for å snakke om tematikken, blant annet direktør i Innovasjon Norge, Anita Krohn Traaseth.

– Dette blir en viktig arena for smak og motivasjon innen bransjen og målet er å gjøre det norske kjøkkenet enda bedre enn det er, fortalte Joe Harald Strand, daglig leder i Bransjeforening for Storkjøkkenleverandører i Norge (BFSN), som er medarrangør av SMAK 2017.

Gunnar Bakke benytter anledningen til å oppfordre alle i bransjen til å komme på SMAK 2017.

– Kom på Norges Varemesse i februar, det kommer til å skje mye spennende. Bruk denne anledningen til å treffe kolleger og andre i bransjen.