BAKER STREET: Stig Magne Torve etablerer foodstreetkonsept med nasjonale ambisjoner.
BAKER STREET: Stig Magne Torve etablerer foodstreetkonsept med nasjonale ambisjoner.

Baker street fra Soknedal

Stig Magne Torve i Soknedal Bakeri tenker i nye baner. Til sommeren neste år skal piloten være klar.

Publisert Sist oppdatert

Når jeg har fått den første vogna har jeg tenkt å utvikle det videre og kanskje selge konseptet til andre bakere rundt i landet.

Da skal Stig Magne Torve i Soknedal Bakeri ha sin første foodstreet-vogn ute til lansering inspirert av sir Arthur Conan Doyles legendariske detektiv Sherlock Holmes i Baker Street i London.

Klar neste sommer

Stig Magne Torve er gründer og det er 15 år siden han etablerte Soknedal bakeri. Han tenker nå at det kanskje er på tide å gjøre noe annet:

– Det var da jeg var på storhusholdningsmessen i Lillestrøm i 2020 det var noen der som hadde stilt ut en foodtrailer. Den falt jeg pladask for, forteller Torve.

– Jeg satt på toget hjem fra Lillestrøm og laget prosjektplan og budsjett. Jeg var helt tent på idéen om å starte et streetfood-prosjekt med mobile vogner. Så kom nedstengningen av Norge 12. mars og jeg måtte legge planene på is, sier Torve og fortsetter:

– Nå har jeg vært i kontakt med et selskap som utvikler og produserer slike food-trailere og jeg regner med at den første vognen vil være klar hos oss i mars neste år.

Akkurat i disse dager er Torve på besøk på fabrikken for å se på forskjellige utgaver av foodtrucks.

Stig Magne Torve i Soknedal Bakeri er inspirert av sir Arthur Conan Doyles legendariske detektiv Sherlock Holmes i Baker Street i London.
Stig Magne Torve i Soknedal Bakeri er inspirert av sir Arthur Conan Doyles legendariske detektiv Sherlock Holmes i Baker Street i London.

800.000 kroner

For å få mest mulig tid til denne idéen er Stig Magne Torve nå på jakt etter en ny daglig leder i bakeriet – en som har mulighet til å kunne «se med nye øyne på videreutviklingen av bedriften», som Torve sier det. Han mener det er på tide at han kanskje gjør noe annet og at bakeriet, med 40 ansatte, får en ny sjef. Soknedal bakeri har fem utsalg på strekningen Oppdal-Trondheim.

– De jeg møtte på messa i Lillestrøm hadde startet med et konsept og fått veldig god respons. Jeg ble helt tent på idéen og da jeg satt på toget begynte jeg å tenke på Sherlock Holmes og Baker Street, Jeg ble i fyr og flamme, smiler Torve.

– Når jeg har fått den første vogna har jeg tenkt å utvikle det videre og kanskje selge konseptet til andre bakere rundt i landet. I vogna er det muligheter for å selge ferske bakervarer. Jeg har et budsjett på cirka 800.000 kroner for pilotprosjektet, forteller Torve. Han fortsetter ivrig:

– Streetfood er et voksende marked både på messer og events, men også med permanente installasjoner som du ser for eksempel på Barcode i Bjørvika i Oslo. Vi tenker oss å være til stede flere steder både på sommeren og ellers i året. Vi har veldig stor tro på dette markedet, smiler Stig Magne Torve som allerede har sikret seg domenenavnet bakerstreetfood.no.

Powered by Labrador CMS