Femte generasjon Østby utvider driften med en nytt bakeriutsalg på Norges største kjøpesenter, Sandvika Storsenter.

135 kvadratmeter og 70 sitteplasser kan den nye ”Kanel Steinovnsbakeri” skilte med, ifølge Asker og Bærums Budstikke.

Det kommer til å være noe produksjon av varer i utsalget på kjøpesenteret, og en god del fra familiens bakeri ”French Bakery” i Lier.

Det er Hans-Christopher Østby (29) som er daglig leder i Baker Østby AS, men hans far Gjermund Østby (59) erdaglig leder i French Bakery. Baker Østby har nylig

Kjøpt seg opp i flere bakeriutsalg, blant annet tre sykker på Romerike, etter flere år som produsent og leverandør til andre utsalg og dagligvarehandelen. Familien har drevet med bakervirksomhet i Sandvikaområdet helt siden 1882.

– Det føles fint å videreføre en slik tradisjon, og artig å tenke på at min tippoldefar også drev i Sandvika, sier Hans-Christopher til Budstikka.

 

Satser friskt

Til tross for tøffe tider i bransjen og mye konkurranse, velger bakerfamilien å satse fremover.

– Vi kjøpte Kanel fordi vi så på det som en fin mulighet. Kafeen har en flott beliggenhet og en god kundegruppe, sier Gjermund Østby til Budstikka.

Baker Østbye har med denne nyetableringen to Kanel-utsalg i Sandvika.

– Det er ni ansatte i Kanel ved Sandvikselven og samme antall på det utsalget på kjøpesenteret. De håper at omsetningen skal øke med om lag ti prosent i 2016 og noe mer på utsalget på senteret.