Olympiatoppen holdt onsdag en pressekonferanse i anledning at det er 100 dager igjen til Vinter-OL. Målsetninger ble fremlagt samt at leverandører til den norske troppen ble presentert.

Bakehuset har gjennom sin avtale med Olympiatoppen fått status som leverandør og de fleste resepter er allerede satt sammen og prøvebakt.

Drar til Sør-Korea

Det er produktutviklingssjef og Bakemester i Bakehuset, Amund Skrutvold, som tar turen til PyeongChang i Sør-Korea i 2018, for å forsyne de norske utøverne og støtteapparat med ferskt brød og bakervarer.

– Vi ser på dette som et stort ansvar og forbereder oss godt. Bakehuset skal bidra med å legge til rette for gode prestasjoner gjennom hele OL, og da er det viktig med god planlegging. Både store og små detaljer skal være på plass i god tid før avreise, sier Skrutvold.

Amund Skrutvold skal dermed bytte ut sitt faste arbeidssted hos Bakehuset på Økern i Oslo for å inngå i den norske OL-troppens støtteapparat i PyeongChang, blant annet sammen med tre kokker.

100 dager til det braker løs i PyeongChang, Sør-Korea. Målet er 30 medaljer til Norge under lekene.

100 dager til det braker løs i PyeongChang, Sør-Korea. Målet er 30 medaljer til Norge under lekene.

Janna Ringnes Nordgård

Fersk brød hver dag

– Som bakere flest starter jeg arbeidsdagen og bakingen når de fleste går og legger seg, slik at utøverne og støtteapparatet skal få ferske brødvarer hver dag – til alle måltider. Baking av gode og grove brød vil være en sentral del av arbeidshverdagen min. I tillegg blir det mye annet godt bakverk; for utøverne er det viktig med trivselsfølelsen – spesielt når de er på reise over en såpass lang periode, sier Skrutvold.

Han kommer til å ta med noe utstyr og enkelte råvarer på den lange reisen.

– Vi ønsker å bake brød i tråd med norske tradisjoner og går for gull, slår Skrutvold fast.