Unibakedagen ble arrangert for tiende gang i år, onsdag 5. juni i Flying Culinary Circus’ lokaler i Oslo. Dette er en dag som skal inspirere og engasjere både kunder og ansatte i Lantmännen Unibake Norge.

Markeds- og innovasjonsdirektør Aina Hagen ønsket alle velkommen og presenterte Lantmännen Unibakes lidenskap for å ta vare på miljøet og tenke bærekraft i alle ledd. Gjennom dagen fikk deltakerne høre inspirerende foredrag av blant andre Mette Nygård Havre, Tom Stiansen og Håkon William Skog Erlandsen.

Mette Nygård Havre har gjort avfallsreduksjon og matredding til en livsstil. Hun driver sitt eget selskap; Grønne verdier, og har over 70 000 følgere i sosiale medier. Tidligere i år ga Havre ut boken «Spis opp maten». Gjennom sitt miljøengasjement har hun blant annet fått Q-meieriene til å endre datomerkingen på melk til Best før, men ikke dårlig etter. Havre brenner for at bedrifter skal bli gode miljøpådrivere, og dette fortalte hun om i sitt innlegg på Unibakedagen 2019.

Tom Stiansen er tidligere norsk alpinist og verdensmester i slalåm. I dag er han mest kjent som mangeårig programleder i 71° nord. På Unibakedagen presenterte Stiansen en verden der kun det beste er bra nok. Han viste blant annet til hvor viktig samhold i laget er for å nå felles mål.

Lantmännen benyttet også Unibakedagen til å presentere noen produktnyheter, som for eksempel denne wienerbollen med vaniljekrem.

Lantmännen benyttet også Unibakedagen til å presentere noen produktnyheter, som for eksempel denne wienerbollen med vaniljekrem.

Musikk og smaksprøver

Håkon William Skog Erlandsen er i utgangspunktet en helt vanlig jazzmusiker. Men han er også i ferd med å skape verdens mest spektakulære musikalske historie. Erlandsen skal nemlig bestige the seven summits, samtidig som han holder en saksofon-konsert på fjelltoppene.

16. mai i år nådde Erlandsen toppen av Mount Everest. På Unibakedagen fortalte han litt om hva som motiverte ham til å gjøre noe så ekstremt som å bestige verdens høyeste fjell. I tillegg spilte han selvfølgelig på saksofonen. Og med sang fra The Voice-deltaker Kristoffer Edvardsen ble det en flott musikalsk opplevelse for alle som var tilstede.

I pausene kunne alle smake på de seneste nyhetene fra Lantmännen Unibake, deriblant pepperkakebolle, crumblebolle og wienerbolle med vaniljekrem, i tillegg til gode, gamle travere som hveteflette, muffins og cookies.

Lærerikt og inspirerende

Dagen fikk en «flying avslutning» med middag tilberedt av Flying Culinary Circus. Desserten var Lantmännen Unibakes pannekaker – pimpet slik bare Flying Culinary Circus kan.

– Jeg vil takke alle deltagere og foredragsholdere for en lærerik dag. Dagen har inspirert meg til å fokusere enda mer på miljø og bærekraft i alle ledd. Vi håper det også har smittet over på våre kunder i mat- og serveringsbransjen, sier marked- og innovasjonsdirektør i Lantmännen Unibake Norge, Aina Hagen, i en pressemelding.

Selskapet har selv forpliktet seg til å kaste mindre mat. Overskuddsmaten fra Unibakedagen ble derfor ikke kastet, men gitt til organisasjonen Gateteam Oslo.

Lantmännen viste frem mange av produktene sine på Unibakedagen 2019.

Lantmännen viste frem mange av produktene sine på Unibakedagen 2019.