Lagtrener Kjetil Dale Aas er glad for en avklaring rundt Coupe du Monde de la Boulangerie og lover at laget er klare til oppsatt konkurranse.

Både skuffelse og lettelse

Det norske bakerlandslaget er både skuffet og lettet over utsettelsen av Coupe du Monde de la Boulangerie.

Publisert Sist oppdatert

Utøverne er nok litt skuffet, ja.

Etter et møte hos messearrangøren ble det mandag klart at messen Europain i Paris flyttes fra 23.-25. januar til 26.-29. mars 2022. Det betyr at Coupe du Monde de la Boulangerie som arrangeres på messen, også flyttes. Det norske laget bestående av Trude Beate Brendehaug, Xiao Juan Peng og Remy Corbet har mål om en plassering på øvre del av resultatlisten. På en god dag kan det lukte medalje.

Nå har deltakerne fått en real kalddusj ved at konkurransen har blitt flyttet på grunnet smittesituasjonen i Frankrike og verden forøvrig.

– Utøverne er nok litt skuffet, ja, sier lagleder Kjetil Dale Aas til Bakeri.net etter et møte med lagledere og deltakere etter at utsettelsen ble kjent.

– Laget har måttet tåle mange utsettelser og det setter motivasjonen på prøve. Først ble Taiwan-konkurransen flyttet flere ganger i fjor. Det samme skjer nå med Coupe du Monde de la Boulangerie. Selv om deltakerne har vært klare og motiverte, er de litt skuffet over utsettelsen. Samtidig er utsettelsen også en stor lettelse med det store smittetrykket som nå er både i Norge og i mange andre land.

– Flyttingen gir også Remy Corbet mer tid til å trene seg inn etter at Fredrik Lønne trakk seg i midten av desember.

– Vi bruker tiden fremover til å fortsette å trene for å være klare til planlagt konkurranse i slutten av mars, så får tiden vise om konkurransen lar seg gjennomføre tidspunktet. Vi regner med at arrangøren har en god plan for gjennomføring 26.-29. mars.

– Det var viktig for oss å få en avklaring denne uken siden vi hadde frister for betaling av hotellrom og flyreiser. Nå har vi fått flyttet på dette og krysser fingrene for at konkurransen lar seg gjennomføre i mars. Vi lover å være klare, sier Dale Aas.

Powered by Labrador CMS