Rema 1000 har tre butikker i Harstad som i fjor hadde en netto omsetning på 295,2 millioner kroner. Til Harstad Tidende sier regiondirektøren at de er fornøyd med både veksten og kundetilstrømmingen. En av årsakene mener han er deres utvidelse av sortimentet fra lokale leverandører. Blant disse er Harstadbotn Bakeri & Konditori som fra august har vært å finne i brødhyllene i Rema-butikkene.

– Vi har litt spente på hvordan vår tilstedeværelse i dagligvaren ville virke inn på det vi selger over egen disk. Vi kan bare konstatere at vår inntreden i Rema har gitt oss ekstra omsetning og at det ikke har gått utover vårt øvrige salg. Og omsetningen i dagligvare har økt siden oppstarten i fjor høst. Det startet med brød, men nå er utvalget utvidet med både rundstykker, verdens beste pølsebrød, boller og skolebrød.

– Vi synes det er veldig moro å være attraktive å ha i butikkhyllene. Vi er opptatt av god kvalitet og lokalprodusert mat. Det er veldig gledelig at dagligvarebransjen nå ser ut til å vektlegge lokale produsenter. Jeg håper dette er starten på en trend om at det lokale bakeriet igjen kommer til heder og verdighet innenfor dagligvarebransjen, sier daglig leder Kristin Blomsø i Harstadbotn Bakeri og Konditori.