Denne uken startet skolen igjen etter sommerferien, og i den forbindelse har Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) lansert årets skolestartkampanje.

— Brød er en viktig og naturlig del av matpakka. Vi anbefaler derfor bakeriene å bruke skolestart til å profilere gode, grove brød i matpakka, sier daglig leder i OBK, Torunn Nordbø.

Dette kan gjøres i utsalg med smaksprøver og tilbud på matpakkebrød, matpakketips, vise matpakkeløsninger eller andre aktiviteter. Husk også å bruke egne digitale kanaler som nettsider, Facebook, Instagram og Snapchat, tipser hun.

Oppfordrer til deling

OBK har ikke noe nytt materiell til skolestartkampanjen i år, men de har samlet fakta, tips og inspirasjon til alle matpakkesmørere på en kampanjeside. I tillegg planlegger Nordbø daglige oppdateringer på Facebook-siden og på Instagram-profilen til OBK de neste ukene.

— Vi oppfordrer bakeriene til å dele fra både kampanjesiden og sosiale medier for å bidra til at brødskiva fortsatt blir førstevalget som skolemat, sier hun til Bakeri.net.

Debatt på Litteraturhuset

Ellers arrangerer OBK en skolematdebatt på Litteraturhuset i Oslo torsdag 30. august.

— Hva er viktigst? At flest mulig spiser sunnest mulig med tanke på læring og helse? Eller at det serveres varme måltider på flest mulig skoler? Vi har invitert folkehelseminister Åse Michaelsen, ernæringseksperter, skolefolk og andre fagpersoner til debatt og kanskje noen nye sannheter om skolematen, sier Nordbø.

På Facebook har over 600 personer gitt uttrykk for at de er interessert i å komme og høre på debatten.