Generalsekretær Knut H. Peterson overrekker prisen for Årets produsent til Kjevla hjemmebakeri ved Oddund og Heidi Haaseth.
Generalsekretær Knut H. Peterson overrekker prisen for Årets produsent til Kjevla hjemmebakeri ved Oddund og Heidi Haaseth.

Årets glutenfrie produsent 2022

Det lille bakeriet tilbyr lefser, lomper og annen glutenfri bakst som kan være vanskelig å få tak i. Og som i tillegg kjører varer ut over store deler av landet. Det ga utmerkelsen Årets glutenfrie produsent 2022.

Publisert Sist oppdatert

Nå får vi betalt for alt det harde arbeidet vi har nedlagt.

Det er Norsk cøliakiforening som deler ut prisen og i år hadde de to vinnere i kategorien. Den ene var Dr. Schär AG/SPA. Den andre var Kjevla Hjemmebakeri. 

Juryen sier følgende i sin begrunnelse:

Kjevla Hjemmebakeri tilbyr diverse glutenfrie produkter som ikke er så lette å få tak i; flere ulike typer lefser, lomper, focaccia, med mer. Et stort pluss er at de har gjort produktene tilgjengelig for mange, i både sentrale og mindre sentrale distrikter, ved å kjøre rundt i landet og levere på treffpunkter. Stor honnør til Kjevla Hjemmebakeri for deres innsats med å spre gode glutenfrie produkter til fjern og nær.

Betyr mye

– Du aner ikke hva det betyr for oss å få denne prisen. Jeg fikk gåsehud, og ble veldig glad og stolt da styreleder i Norsk cøliakiforening ringte og sa at vi hadde vunnet prisen som Årets glutenfrie produsent. Jeg ringte kona mi, Heidi, med en gang, og hun begynte å grine. Nå får vi betalt for alt det harde arbeidet vi har nedlagt, sier Oddmund Haaseth, som eier og driver Kjevla hjemmebakeri på Nøtterøy sammen med kona Heidi Haaseth.

De har begge kokkeutdannelse, og har spesialisert seg på glutenfrie lefser og andre godsaker som ikke er så lette å få tak i.

– Vi har jobbet uhorvelig mye. Først i produksjonen på dagtid, deretter med kontorarbeid om kveldene, forteller Oddmund Haaseth.

Etter at pandemien satte en stopper for salg på messer og markeder, begynte de å kjøre ut varene over hele Sør-Norge. De investerte i en stor varebil med plass til fire frysere, og markedsfører på Facebook når de skal ut og kjøre, slik at folk kan legge inn bestillinger.

– Vi møter så utrolig hyggelige folk. Jeg vet ikke om blidere kunder enn de som handler glutenfritt. De blir så glade, og takknemlige over at vi kjører til Ørsta eller Ulsteinvik. Det er mange som føler at det er en ekstraservice, sier Oddmund Haaseth.

 

Powered by Labrador CMS