To damer og to menn der to holder en diplom i glass og ramme.
Glutenfritt kan også smake magisk, er slagordet til Klæbu bakeri, og nå har de fått pris som årets glutenfrie konditori 2023. Her ser vi eldstesønn og baker Karl Gerhardsen og fylkesleder i NCF Trøndelag, Lisbeth Hansvold, som deler ut prisen til Ingrid og Frode Gerhardsen.

Årets glutenfrie bedrift 2023 er kåret

Norsk cøliakiforening (NCF) har delt ut prisen «Årets glutenfrie bedrift» for 12. gang. Tre bedrifter kan smykke seg med tittelen i hver sine kategorier.

Prisen deles ut i kategoriene produsenter, konditorier og serveringssteder. I kategoriene konditorier og serveringssteder tas det utgangspunkt i nominasjoner fra NCFs medlemmer og andre, mens i kategorien produsenter nominerer bedriftene seg selv. Prisen ble opprettet av NCF i 2012 for å stimulere til et godt glutenfritt tilbud i markedet. I en pressemelding begrunner juryen sine valg på denne måten:

Årets glutenfrie konditori

Prisen for Årets glutenfrie bedrift i kategorien konditorier tildeles Klæbu Bakeri for deres rikholdige og smakfulle tilbud av glutenfrie bakervarer.

Klæbu Bakeri tilbyr ferske, lekre, glutenfrie bakervarer i et stadig økende omfang. Sortimentet deres omfatter både brød, rundstykker, lefser, ulike typer boller og sesongbakst – alt sammen godt og glutenfritt.

For cøliakere i lokalområdet er det gull verdt å kunne kjøpe fersk glutenfri bakst, både til å ta med hjem eller nyte på stedet. Positivt er det også at en del av varene tilbys via ulike matvarekjeder andre steder i landet.

Årets glutenfrie produsent

Prisen for Årets glutenfrie bedrift i kategorien produsenter tildeles Lantmännen Unibake Norway AS – Hatting for deres gode og varierte utvalg av smakfulle glutenfrie produkter.

Hatting har gjennom de senere årene lansert velsmakende glutenfrie brødprodukter med god konsistens til ulik bruk. Sortimentet øker stadig, og de har fokus på at de grove produktene virkelig er grove og sunne. Pakningene med de ulike bakervarene har tiltalende design, og varene har god distribusjon og er å få kjøpt i mange butikker landet rundt.

Fire damer der den ene holder en diplom i glass og ramme.
Forslag til sitat: Vi vil at alle skal få den «nybakt-følelsen» når de spiser våre produkter, også de som trenger glutenfri mat. Elin Renbjør, markedssjef i Hatting. Bildetekst: Hatting mottok 29. januar pris som Årets glutenfrie produsent 2023 for sitt store og gode glutenfrie sortiment. Fra venstre markedsdirektør Aina Hagen, markedssjef Elin Renbjør, konstituert generalsekretær Lise Friis Pedersen fra NCF og kommunikasjonsansvarlig Christel Nordhagen.

Årets glutenfrie serveringssted

Prisen for Årets glutenfrie bedrift i kategorien serveringsteder tildeles Arepa AS fordi all mat på menyen er glutenfri.

Hos Arepa står colombianske, herlige glutenfrie retter på menyen, som serveres av en blid og hyggelig betjening. Restauranten holder til i urbane omgivelser i Mathallen Oslo, og det er lett å legge merke til at de har fokus på sitt glutenfrie tilbud, da dette står på både plakater, nettsiden og i menyen. For en med glutenintoleranse er det en sjeldenhet å kunne velge blant alle matrettene på en restaurant.

To menn og en dame der den ene holder en diplom i glass og ramme.
Kjøkkensjef Jørgen Breievne, daglig leder Fabian Franco og medeier Brenda Jensen er glade for prisen som Årets glutenfrie bedrift i kategorien serveringssteder.
Powered by Labrador CMS